Поліція хотіла зам’яти справу з п’яним втікачем, - активісти

7
11
Поліція хотіла зам’яти справу з п’яним втікачем, - активісти
Працівники ківерцівської поліції тиснули на луцьких поліцейських та активістів Самооборони, аби «зам’яти» ситуацію з п’яним заступником начальника ківерцівської поліції Віталієм Алексюком.

Про це йдеться у зверненні «Самооборони Волині» до керівників правоохоронних органів.

Нагадаємо, у ніч на суботу 11 березня після погоні і аварії луцькі патрульні затримали у Ківерцях заступника начальника райвідділу поліції і начальника Сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського райвідділку поліції Віталія Алексюка. У нього через три години після затримання виявили 1,42 проміле алкоголю в крові (норма - 0,2). У машині з ним була дільничний інспектор Ківерцівського районного відділу поліції Юлія Романюк.


ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО СКАНДАЛ З ВІТАЛІЄМ АЛЕКСЮКОМ


«Самооборона Волині» оприлюднила звернення до міністра Міністра МВС Арсена Авакова, начальника волинської поліції Петра Шпиги, Генпрокурора Юрія Луценка та прокурора Волині Максима Киричука.

У зверненні активісти описали ситуацію, вказавши на деякі раніше невідомі обставити пригоди А також поставили ряд вимог.

Зокрема, активісти повідомили, що Віталій Алексюк під час затримання намагався наїхати автомобілем на керівника Груп швидкого реагування Громадського формування «Самооборона Волині» Олександра Лєсного.

«Ми стали свідками аналогічної злочинної бездіяльності колег Алексюка А. В. – працівників Ківерцівського районного відділу поліції, зокрема, начальника цього відділу Юрія Столярчука, які пропустили декілька разів авто Алексюка А. В., пасивно відреагували під час затримання Алексюка А. В., а декотрі з них тиснули на патрульних поліцейських та наших активістів, аби «зам’яти» ситуацію», - йдеться у Зверненні «Самооборони».

Щодо вимог, які ставить «Самооборона» керівництву поліції і прокуратури, то вони такі:

- Відкрити кримінальне провадження щодо Віталія Алексюка, винести йому підозру, про що повідомити на офіційному сайті поліції.

- Якнайшвидше провести слідство та передати кримінальну справу до суду.

- Провести службове розслідування дій Віталія Алексюка та Юлії Романюк.

- Оприлюднити на офіційному сайті поліції список тих, хто буде проводити це службове розслідування.

- Негайно звільнити Віталія Алексюка та Юлію Романюк без права поновлення на посаді (її – «за нереагування на правопорушення та співучасть у них»).

- змістити з посади начальника Ківерцівського районного відділу поліції Юрія Столярчука за бездіяльність під час затримання його підлеглого та саботування дій інспекторів Управління патрульної поліції Луцька та ГШР ГФОГП «Самооборона Волині».

- Провести перевірку обставин, за яких працівник поліції керує транспортним засобом, зареєстрованим за законодавством іншої держави.

«У разі бездіяльності у відповідь на наші вимоги, ми обіцяємо активно відреагувати» - кажуть у «Самообороні».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І тут продажною "ментовщиною"пахне.Що вже треба зробити щоб закони працювали для всіх....
Відповісти
Не розумію, за що пасажирку. Як вона могла "зупинити правопорушення" - виштовхнути його з авто на ходу і самій сісти за руль ?
Відповісти
Якщо разом бухати і цьомкі бомкі, то ніяк. А мінімально, могла б зателефонувати любому тверезому знайомому з Б категорією.
Відповісти
А якби ці ''активісти''повоювали в АТО ,то вже й війні був кінець.Певно треба більше балів,щоб у депутати всунутись.Мажори людей вбивають і ніяких вимог Луценку не висувають,а тут резонанс...Попахує піаром, цей п'яний чомусь не в формі і потерпілих немає,жінки взагалі не видно,може треба поліції знову показати що вони ділом зайняті?Чи в нас,нарешті,всіх хто п'є за кермом почали звільняти з роботи?Щось не чула,щоб у депутатів і суддів через це були б проблеми?Чи просто треба активістам показати свою потрібність тут?Багато питань без відповіді...
Відповісти
А ти весільна генеральна диванних військ не посилався тим триклятим ато. Уяви собі мєнти теж носять цивільний одяг, особливо коли не на службі. До чого тут Луценко, коли ківерцівські правоохоронці ахренін їдять кілограмами? Тупі баби, як з вами складно, мама-перемама..
Відповісти
І ще за грати цих потенційних вбивць. І закон для цього відповідний прийняти.
Відповісти
Віталій Алексюк і Алексюк А. В. це одна і та сама особа? Чи спеціально безграмотно звернення написали щоб його ніхто не розглядав?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні