В Україні прискорилося зростання цін

1
-3
В Україні прискорилося зростання цін
Інфляція в Україні в лютому 2017 року порівняно з лютим 2016 року прискорилася до 14,2% з 12,6%, зафіксованих в річному вираженні місяцем раніше.

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, порівняно з попереднім місяцем, січнем, інфляція в лютому знизилася до 1% з 1,1%, зафіксованих у січні до грудня, - пише УНІАН.

З початку року, порівняно з груднем, споживчі ціни в Україні зросли на 2,1%.

За інформацією Держстату, в лютому в річному вираженні найбільше зростання цін зафіксоване на гарячу воду і опалення – 88,8%, електроенергію – 60%, природний газ – 42%.

Порівняно з попереднім місяцем, в лютому найбільше зросли ціни на автодорожній пасажирський транспорт – на 3,7%, фрукти – на 3,5%, хліб – на 3,3%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованого Криму і Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Як відомо, інфляція в Україні в січні 2017 року прискорилася до 1,1% в порівнянні з попереднім місяцем і до 12,6% - у річному вираженні.

У 2016 році (грудень 2016 року до грудня 2015 року) інфляція в Україні знизилася до 12,4% до 43,3% у 2015 році, досягнувши мінімуму за останні два роки і залишаючись на рівні річної інфляційної цілі НБУ в 12% плюс-мінус 3 п. п. Національний банк України підвищив прогноз по інфляції на 2017 рік з 8% до 9,1% і зберіг його на 2018 рік на рівні 6%, що відповідає оголошеним раніше цільовим орієнтирам на рівні 8% ± 2 п. п. і 6% ± 2 п. п. відповідно.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, економіка України в 2017 році продовжить тенденцію відновлення і зростання ВВП може прискоритися до 2,1%, промислового виробництва – до 2,5%, у той час як інфляція сповільниться до 10%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нащо нам ті іхні цифри? Ми що вмагазин не ходимо, небачимо зростання цін. Молочка дорога сир дорогий.,соц. хліб росте, не кажучи про інші сорта хліба. Тримаємо лише тих статистів і бюрократів податки на іх утримання лише йде.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні