У Луцьку знайшли «собачу будку Порошенка»

2
2
У Луцьку знайшли «собачу будку Порошенка»
У кожного доброго хазяїна і його доброго собаки - своя буда. Під стінами Волинської ОДА теж є “собачі апартаменти”. Порошенко тут, правда, ні до чого. Хоча... Буда ж "губернаторська".

Варто нагадати: нещодавно, перебуваючи з візитом на Харківському тракторному заводі Президент Порошенко обмовився: мовляв, ті, хто ходить тепер з прапорами і критикує владу, "навіть собачої будки в житті не збудували".

В результаті соціальні мережі вибухнули фотожабами та флешмобами на тему: “А ти збудував собачу будку?”. З огляду на це буда під стінами Білого дому на Київському майдані у Луцьку незаслужено лишається поза увагою соціуму.

А дарма... Бо одне діло звести її десь під власними мурами на околицях “царських сіл” і поселити в неї німецьку вівчарку чи гонорову хаскі (таких буд, думаю, не бракує під замками волинських віпів), інша - звести її для ...дворових собак. Тепер хочеш чи не хочеш, а кожен, хто знає історію собачої буди під ОДА згадує Бориса Клімчука. Як виявилося, встигав він подбати не тільки про область, про людей, а навіть і про, здавалося б, нікому не потрібних собак.

Буду розташували на задньому дворі Білого дому
Буду розташували на задньому дворі Білого дому


Помітивши, що кожного ранку працівників Білого дому стрічають дворові пси (бо ж серед них були й ті, хто співчутливо підгодовував безпритульних), Борис Петрович вирішив, що так не годиться. Хоч собаки прижилися не так під ОДА, як біля стоянки одного з підприємств (офіс якого поруч, а стоянка - за приміщенням Білого дому). Й інший би ...спровадив собак у притулок (в кращому випадку). Він же звелів звести буду.

Найліпше цю сторію знає журналіст і помічник заступника голови Волинської ОДА Сніжана Шевчук. Хто-то, а вона чи не найбільше перейнялася (та й дотепер переймається) долею чотирилапих.

Добротна така буда. Крита ...ондуліном. Вистелена паркетною дошкою. Дбайливо пофарбована.

- Двохспальна, - жартує Сніжана Шевчук, розповідаючи, як безпритульних собак переселяли в розкішні апартаменти.

На прохання Бориса Клімчука буду майстрував не хто-небудь, а працівники підприємства “Житлобуд-2”.

Від такої буди не відмовиться жоден пес, не те що безпритульний...
Від такої буди не відмовиться жоден пес, не те що безпритульний...


...Із собаками під ОДА було багато цікавих історій. Подейкують, перед приїздом Януковича у стінах Білого дому задумалися: що ж робити з “друзями меншими”? А раптом який пес під ноги Віктору Федоровичу кинеться? Перестрахувалися оригінально: собак гарно нагодували, присмачивши снодійними. Тому вони мирно проспали той помпезний момент, коли нога Януковича ступила за поріг облдержадміністрації.

Чимало буремних подій з того часу пережила буда під ОДА. І мітинги, і штурми, і зміну господарів Білого дому. Щоправда, останнім часом кількість “квартирантів” зменшилася. Один пес попав під колеса. Другого, якого звали Зозулька, спровадили кудись у село охороняти обійстя, бо була надто гонорова. Кажуть, не симпатизувала Миколі Романюку й норовила вхопити його за колошву.

Лишився жити в буді під ондуліном тільки Вуглик. Принаймні так його називають.

До честі нинішніх господарів Білого дому, у його житті мало що змінилося. Пес дотепер має привілейоване становище. І в теплі, і нагодований, і щеплення регулярно йому приїздять робити ветеринари.

Щоправда, застати Вуглика “вдома” не пощастило. Як пояснив охоронець із сусідньої стоянки, “днів два його вже не видно”.

Якщо колись станеться так, що на Київський майдан навідається Петро Олексійович, можна внести цю собачу будку із заднього двору в перелік об’єктів для ознайомлення. Щоб побачив: все нормально на Волині з будами. Є кому будувати. Було.

Олена ЛІВІЦЬКА.
Фото автора.

Передрук матеріалу заборонений






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буда порожня, та Сніжана всіх собак до себе забрала! :))) От-же "мати-Тереза" собача! :)))
Відповісти
Ліпше собача мама, як сучий син
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні