«Українці можуть бути спокійними за свої вклади», - директор ПриватБанку на Волині Юрій Войтенко*

0
-11
«Українці можуть бути спокійними за свої вклади», - директор ПриватБанку на Волині Юрій Войтенко*
Директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку запевняє, що націоналізація пішла установі лише на користь, а її клієнтам нічого боятись.

Про це Юрій Войтенко розповів під час прес-конференції в Луцьку.

«Не лише як керівник, а й як людина я підтримую націоналізацію ПриватБанку. Вважаю, що це був єдиний спосіб врятувати і банк, і всю українську економіку, бо в нашому банку обслуговується 20 мільйонів людей, а це майже все економічно активне населення країни. І перші два місяці роботи в якості державного банку показали, що це було абсолютно правильним рішенням», - наголосив банкір.

Посадовець запевняє, що клієнти ПриватБанку можуть бути спокійними, адже після націоналізації ПриватБанк отримав докапіталізацію на суму 116 мільярдів гривень і цієї суми достатньо для того, щоб знизити відсоткові ставки за депозитами.

Так, наразі найбільша відсоткова ставка за депозитами для фізичних осіб – 16,8%, для корпоративних клієнтів – 16,5%, а до націоналізації вона перевищувала 20%.

Також банк більше не має проблем з ліквідністю, а це – основний параметр його стабільної роботи.

Юрій Войтенко переконує – українці можуть не боятись за свої вклади у ПриватБанку (Ліцензія НБУ №22 від 05.10.2011р.). Попри непідписаний Президентом закон про додаткові гарантії вкладникам ПриватБанку, інші закони передбачають, що власник установи несе відповідальність за депозити клієнтів.

Оскільки власником 100% акцій ПриватБанку є держава, вона й відповідає за спокій вкладників.

Банкір відзначив й те, що українці почали повертати гроші до ПриватБанку. Поки мова йде радше про гривневі депозити, однак він сподівається, що невдовзі вдасться повернути й довіру валютних вкладників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні