В Ужгороді радикали зірвали мітинг феміністок

0
6
В Ужгороді радикали зірвали мітинг феміністок
В Ужгороді праворадикали зірвали акцію на підтримку Стамбульської конвенції із запобігання насильству над жінками.

Про це повідомила активістка Ярина Денисюк у Фейсбуці, - пише ІА ZIK.

«Праворадикали в Ужгороді зірвали акцію на підтримку прав жінок та за ратифікацію Стамбульської конвенції із протидії насильству. Покричали, вкрали плакати і втекли. Особливо відзначилася Карпатська Січ і особисто Тарас Деяк. Браво», – написала активістка і виклала фото та відео з місця події.

За інформацією Денисюк, радикали відступили від жінок-активісток тільки після приїзду поліції.

Власне, як зазначили організатори акції, метою їхнього публічного виступу були вимоги ратифікувати Стамбульську конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок. Із цими намірами вони й вийшли на головну площу Ужгорода. Організатори акції – ініціатива Equality Lab разом з Amnesty International Ukraine та Queer Home Uzhhorod. Активісти вважають, що держава повинна створити незалежний орган, який вироблятиме цілісну скоординовану політику протидії домашньому насильству; розроблятиме форми співпраці з жіночими громадськими організаціями, збиратиме та аналізуватиме статистичні дані. Наразі, за інформацією активістів, ратифікація Конвенції блокується депутатами Верховної Ради, тому 8 березня в кількох містах України мають відбутися подібні акції.

Зі свого боку Тарас Деяк, лідер праворадикальної організації «Карпатська Січ» пояснив місцевим ЗМІ дії однодумців тим, що насправді організація, яка проводить зібрання, захищає права ЛГБТ, а не жінок.

«Насправді жінки під прикриттям прийшли захищати геїв», – сказав він, додавши, що їхнє місце з плакатами на кухні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні