Волинську депутатку відзначили на престижному кіноконкурсі

0
0
Волинську депутатку відзначили на престижному кіноконкурсі
Депутатка Володимир-Волинської міськради, голова комісії з питань освіти і культури Світлана Федонюк отримала престижну відзнаку на Всеукраїнському конкурсі сценаріїв «Своє кіно».

Перед часниками сталили завдання: знайти ідею, яку можна викласти стисло, у кілька хвилин. Девізом проекту вибрали гасло: «Дивись українське. Твори своє майбутнє», - інформує Таблоїд Волині.

Серед членів журі були знамениті українські режисери Михайло Іллєнко та Олесь Санін.

Фільми-переможці планують екранізувати та демонструвати у кінотеатрах-партнерах перед початком основних сеансів.

«Це було непросте, проте захопливе й амбітне завдання – розказати оптимістичну історію усього за три хвилини. На конкурс надійшла 501 робота із 76 містечок і міст. Організатори націлювали нас, учасників, шукати історії успіху, щоб через кіно моделювати позитивне майбутнє України, через добрі фільми доносити певний меседж до аудиторії. Глядач не просто має побачити на екрані щось цікаве, а й задуматися про власний розвиток, про відповідальність за свої вчинки, які в подальшому впливатимуть на долю держави. Бо ключовий ресурс України – це передусім людський капітал. Бо без сильних духом, мислячих особистостей не буде міцної держави. Це довели й наші воїни, мужньо боронячи країну від ворога, який переважає у техніці, але не духом. Кіно – це магія: за стислий час воно здійснює неймовірні перетворення у свідомості людей», – розповіла Світлана Федонюк.

За свій сценарій «Несвятий Миколай» володимир-волинська депутатка після підписання договору отримає п’ять тисяч гривень премії.

Ще один сценарій Світлани – «Сторицею» – отримав персональну відзнаку-симпатію від одного із членів журі Олега Макарова – юриста-міжнародника, голови постійної комісії з питань регламенту і депутатської етики Київської міськради.

«Велике спасибі людям, які мене підтримували конструктивною критикою і добрим словом. Це мій викладач та наставник Юрій Ріпенко, мій найсуворіший і водночас найсправедливіший екзаменатор: видатний український кінооператор Юрій Гармаш. А також мої друзі: володимир-волинський кіноаматор Володя Назарук та рівненський сценарист Вітя Булига. Хай їм сторицею повернеться витрачена енергія», – дякує Світлана Федонюк.

Нині вона здобуває науковий ступінь магістра у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого за напрямком «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво», тому преміальні гроші витратить на оплату навчання.

Своє досягнення вона вважає пройденим тестом на профпридатність у новій професії – продюсер. Нагадаємо, за першим фахом вона є журналісткою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні