Що приготувати жінкам на 8 березня. 10 рецептів для чоловіків

1
-1
Що приготувати жінкам на 8 березня. 10 рецептів для чоловіків
8 березня багато чоловіків з деяким побоюванням і сумнівами перевтілюються в кулінарів, намагаючись не просто позбавити своїх коханих від рутинних кухонних турбот, але і подарувати їм по-справжньому святковий настрій за дбайливо приготованим столом.

Звичайно ж, для тих з нас, хто знайомий з кулінарією не з чуток і з задоволенням проводить на кухні багато годин не тільки у святкові дні, не складе особливих труднощів приготувати і подати страви до святкового столу, - пише kedem.ru.

Але що ж робити тим, хто не відчуває себе на кухні, як риба в воді, але дуже хоче здивувати і порадувати свою кохану? Відповідь проста. Згадати, що ми справжні чоловіки, а значить, для нас немає нічого неможливого, тим більше, коли на карту поставлені усмішки і радість в очах наших прекрасних дам.

Саме для тих, хто хоче побалувати своїх улюблених жінок смачними стравами власного приготування, ми підготували сьогоднішню підбірку рецептів нескладних страв, які обов´язково допоможуть вам прикрасити ваш святковий стіл і викликати захоплення ваших милих дам.

1. Будь-який святковий стіл починається з закусок. Для початку романтичного вечора чудово підійде проста в приготуванні, смачна та оригінальна закуска з креветок та авокадо. Відваріть і очистіть від панцира 200 гр. креветок. Одне авокадо розріжте уздовж навпіл і видаліть кісточку. Чайною ложкою акуратно вийміть м´якоть авокадо, дрібно нарубайте її гострим ножем і збризніть лимонним соком. Намагайтеся не пошкодити шкірку половинок авокадо, вона вам ще знадобиться! Дрібно наріжте 100 гр. консервованих ананасів. Змішайте разом ананаси, м´якоть авокадо і креветки, додайте сіль за смаком і заправте 4-ма столовими ложками натурального несолодкого йогурту. Готовою закускою наповніть половинки авокадо і прикрасьте гілочками петрушки.

2. В якості гарячої закуски відмінно підійде дуже смачна курка з горіхами на шпажках. І не хвилюйтеся, ваша улюблена ніколи не дізнається, наскільки просто готується це пікантне блюдо. 600 гр. курячих грудок без шкіри наріжте невеликими смужками. Приготуйте маринад. Для цього змішайте в блендері 120 мл. кокосового молока, 150 гр. горіхів кеш´ю, 1 ч. ложку меленого імбиру, ½ ч. ложки меленого перцю чилі і 2 ст. ложки соєвого соусу. Скибочки курки складіть у глибоку миску, залийте готовим маринадом, ретельно перемішайте і, накривши кришкою, маринуйте протягом години. Готові шматочки курки насадіть на дерев´яні шпажки і обсмажуйте на розпеченій сковороді в оливковій олії по 5 хвилин з кожного боку. Подавайте теплими, прикрасивши страву четвертинками лайма і свіжою зеленню. Окремо можна подати соєвий соус.

3. Справжнє задоволення - готувати салати для святкового столу, адже при мінімумі турбот ви завжди отримуєте смачний і барвистий результат. Такий, наприклад, італійський салат з копченою шинкою. Дрібно порубайте одну бульбу фенхеля і один солодкий червоний перець. 150 гр. копченої шинки наріжте кубиками. Злийте рідину з 500 гр. консервованої квасолі. В окремому посуді змішайте 3 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложку білого винного оцту і 1 дрібно нарізаний зубчик часнику. У салатнику змішайте фенхель, перець, шинку і квасолю, заправте все соусом і ще раз перемішайте. Прикрасьте салат листям базиліка, половинками помідорів чері і половинками оливок.

4. Красивий і дивно ароматний салат з копченою качкою порадує своєю свіжістю та оригінальністю. 160 гр. грибів глив або шампіньйонів наріжте тонкими смужками і обсмажте в рослинній олії до злегка золотистого кольору. 200 гр. копчених качиних грудок наріжте тонкими скибочками. 60 гр. консервованих ананасів дрібно нарубати. Нашаткуйте 150 гр. салату «Айсберг» і викладіть його гіркою в центр салатника. Посипте салат шматочками ананасів і зверху покладіть смажені гриби. По периметру салатника викладіть скибочки качиної грудки, чергуючи їх з тонкими скибочками помідорів. Полийте салат заправкою з 3 ст. ложок оливкової олії, 2 ст. ложок лимонного соку і солі за смаком. Прикрасьте свіжою зеленню.



5. І навіть зовсім простий салат з сиром і селерою, приготований з любов´ю і турботою, обов´язково припаде до смаку вашій коханій! 150 гр. зелені селери ретельно промийте, просушіть і тонко наріжте. 400 гр. будь-якого твердого сиру наріжте невеликими кубиками. Для заправки змішайте 4 ст. ложки сметани, 1 ч. ложку гірчиці і сіль за смаком. Змішайте сир і селеру, заправте соусом і прикрасьте скибочками лайма.

6. Приготування гарячих страв для вашого святкового столу потребуватиме трохи більше часу і терпіння, ніж приготування закусок і салатів. Здивуйте кохану качиними грудками у вишневому соусі! Дві великі качині грудки (600 - 700 гр.) Злегка надріжте гострим ножем з боку шкіри і обсмажте в оливковій олії по 5 - 7 хвилин з кожного боку. Перекладіть грудки в посуд для запікання і доведіть до готовності в духовці (це займе близько 15 хвилин). Очистіть і дрібно нарубайте одну цибулину. Дві чашки розмороженої вишні подрібніть в блендері. У маслі, що залишилося від обсмажування качки, злегка згасіть цибулю, потім додайте вишневе пюре і 50 мл. сухого червоного вина. Все ретельно перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин, часто помішуючи. В кінці додайте сіль і білий перець за смаком. Готові грудки дістаньте з духовки, наріжте скибочками, розкладіть по тарілках і полийте вишневим соусом. На гарнір подайте відварну картоплю або брокколі.

7. Якщо ваша дама серця любить рибні блюда, почастуйте її зубаткою в середземноморському соусі. 500 гр. зубатки наріжте порційними шматками. У сковороді розігрійте 1 ст. ложку оливкової олії і обсмажте шматочки риби на сильному вогні по 30 секунд з кожної сторони. Готову рибу перекладіть в окремий посуд. Очистіть і дрібно нарубайте 1 цибулину і 2 зубчики часнику. На сковороді нагрійте 2 ст. ложки оливкової олії, додайте цибулю, часник, і обсмажте до золотистого кольору. Потім додайте дрібно порубаний пучок петрушки, 1 - 2 анчоуси, 3 лаврових листа і 400 гр. консервованих томатів шматочками. Додайте сіль, перець за смаком, і тушкуйте все разом 15 хвилин, часто помішуючи. У готовий соус перекладіть шматочки обсмаженої зубатки, і тушкуйте ще 5 хвилин на маленькому вогні. Подавайте з гарніром з печеної картоплі чи відвареного рису.

8. Дуже прості у приготуванні і неймовірно смачні курячі ніжки в винному соусі. Ретельно промийте і просушіть 6 шт. курячих гомілок. Натріть їх сіллю і чорним перцем. На сковороді розтопіть 1 ст. ложку вершкового масла і додайте 1 ст. ложку оливкової олії. Одну цибулину дрібно нарубайте і обсмажте в суміші масел до золотистого кольору. Потім додайте курячі гомілки і обсмажте з двох сторін до рум´яної скоринки. Перекладіть курку в окремий посуд, а в сковороду додайте 150 гр. гарячої води або бульйону, 150 мл. червоного сухого вина, 50 мл. винного оцту і ½ ч. ложки гірчиці. Все перемішайте і доведіть до кипіння. У киплячий соус перекладіть обсмажені курячі ніжки, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь до самого маленького і тушкуйте все разом 20 - 25 хвилин. Подавайте курку, поливши соусом, що залишився від тушкування, і посипавши зеленню петрушки.

9. Завершення будь-якої святкової трапези неможливе без красивого і смачного десерту. Ніжна італійська Панна Котта допоможе вам у цьому. Один пакетик харчового желатину замочіть у прохолодній воді на 30 хвилин. 500 мл жирних (30%) вершків збийте міксером з 50 гр. цукрової пудри. Желатин з водою доведіть до кипіння, ретельно розмішайте до повного розчинення, злегка остудіть і змішайте із збитими вершками. Готову суміш розлийте по креманкам або келихам і поставте в холодильник на 3 години до повного застигання. Перед подачею прикрасьте скибочками свіжих фруктів і ягодами.

10. Якщо ж у вас вже не залишилося сил для приготування складного десерту, то запропонуйте своїй улюбленій норвезький коктейль з суниці, вершків і горілки. Приготувати такий коктейль дуже просто. Чотири склянки замороженої суниці або полуниці злегка розморозьте і подрібніть в блендері. Додайте до суничного пюре дві склянки вершків, 100 мл. горілки, цукрову пудру за смаком і 4 кубики льоду. Ретельно перемішайте і розлийте по келихах. Прикрасьте кожен келих листком м´яти.

Щиро сподіваємося, що наша сьогоднішня добірка рецептів допоможе вам здивувати і порадувати ваших улюблених жінок, і створити святковий і романтичний настрій увечері 8 березня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
http://bitly.com/37FyPBv - ДОМ 2! Стройка любви продолжается! Вся страна с нетерпением ждет новых серий
http://bitly.com/37FyPBv - кристина из дома 2
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні