«На Волині можуть спалахнути епідемії, бо якість м'яса і молока ніхто не контролюватиме», - Михайло Імберовський

2
3
«На Волині можуть спалахнути епідемії, бо якість м'яса і молока ніхто не контролюватиме», - Михайло Імберовський
Через недофінансування ветеринарних установ, на Волині буде нікому контролювати якість м'ясної та молочної продукції.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський.

Волинські м’ясомолочні виробники ризикують втратити можливість реалізовувати свою продукцію

"На останній сесії обласної ради при затвердженні бюджету, через обмеженість фінансового ресурсу, було вирішено профінансувати утримання ветеринарних установ області лише на перший квартал поточного року на що виділено 4,5 мільйонів гривень, а решту коштів, що становить ще 15 мільйонів запропонували виділити при розподілі вільних залишків, які утворились станом на 1 січня 2017 року", - пише депутат.

"Однак сьогодні вже 6 березня, а проект рішення по внесенню змін до обласного бюджету щодо розподілу цих залишків досі відсутній в обласній раді і депутати позбавлені можливості оперативно прийняти рішення щодо виділення необхідної суми на заробітну працівникам ветеринарної медицини області", - зазначає він.

Депутат зауважив, що якщо і далі зволікатимуть з вирішенням цього питання, то Держпродспоживслужба змушена буде з 1 квітня 2017 року відправити своїх працівників у неоплачувану відпустку на невизначений період і тоді в області просто нікому буде проводити протиепізоотичні заходи, а це загрожує спалахами епідемій тварин та рослин.

"Крім того не буде кому навіть провести аналіз і дати відповідні довідки про безпечність молоко і м’ясної продукції, через що такі відомі волинські виробники як наприклад Угринівмолоко, Пан–Курчак (до речі працює на експорт в ЄС), а також пересічні волиняни та інші ризикують втратити можливість реалізовувати свою продукцію на ринках області і через торгові мережі", - пише політик.

"Я, як керівник фракції „САМОПОМІЧ” в обласній раді буду ініціювати термінову зустріч з керівниками інших фракцій обласної ради представниками департаменту АПР, Держпродспоживслужби, щоб знайти вихід з цієї невтішної ситуації", - додає Михайло Імберовський.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Епідемія - це Імберовський.
Відповісти
Вчитель за освітою лізе в усі дірки без мила і виглядає дуже смішно. Висока самооцінка, мітить, очевидно, у Верховну Раду. Погано, коли пироги пече сапожник, а чоботи тачає пирожник, - каже російське прислівя.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні