Сьогодні в Авдіївці відбудеться мітинг проти блокади ОРДЛО

1
4
Сьогодні в Авдіївці відбудеться мітинг проти блокади ОРДЛО
Організатори акції протесту заявили, що якщо не зупинити блокаду тимчасово окупованих територій Донбасу найближчим часом, то стануться невиправні наслідки, які позначаться на населенні Авдіївки і на регіональному виробництві.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на сайт avdeevka.city.

Згідно з заявою організаторів акції "незалежно від політичних поглядів і уподобань, соціального статусу, вікового цензу та роду занять закликаємо вийти на мітинг і висловити протест беззаконному блокуванню залізниці".

"Сьогодні наше місто страждає від ворожих пострілів. Немає і дня тиші. Від нещадних і руйнівних обстрілів є проблеми з електрикою, газопостачанням та опаленням житлових будинків. Ми живемо на межі гуманітарної катастрофи. Військово-цивільна адміністрація, коксохіміки, волонтери змушені постійно шукати можливості для ліквідації наслідків обстрілу окупантів і вживати всіх заходів для відновлення життєдіяльності Авдіївки. На превеликий жаль, коли економіка України ледве "тримається на ногах", коли великі промислові підприємства працюють в умовах дефіциту сировини, на нашій рідній землі створюються штучні перепони щодо подолання окупаційного режиму ворога", - йдеться в заяві.

"Організатори так званої торгової блокади з терористами повинні негайно припинити свої дії і звільнити залізничні гілки сполучення. Якщо не зупинити блокаду найближчим часом, ми отримаємо невиправні наслідки, які позначаться на місцевому населенні й на регіональному виробництві. Від безперервного постачання вугілля залежить питання енергопостачання нашого і навколишніх міст. Без тепла, світла і води можуть залишитися 20 тисячна Авдіївка і сотні тисяч українців. А без промислової сировини зупиняться підприємства, які "годують" переважну більшість місцевого трудового населення. Стане наш коксохімічний завод - Авдіївка помре", - відзначили організатори мітингу.

"Безумовно, питання поставок товарів залізничними коліями на непідконтрольну територію України потребує термінового вирішення, але на законодавчому рівні. Кожен з нас засуджує можливість поставок бойовикам зброї і вибухівки, а й ми не повинні забувати про наших громадян, які вимушені жити на цій землі. Жителі Авдіївки доведені до зубожіння. Ветерани, пенсіонери та інші незахищені верстви населення опинилися в найскрутнішому стані.

Так далі неможливо! Ми не можемо спокійно спостерігати, як страждає наша Авдіївка, наші земляки, як порушуються наші конституційні права на гідне життя. Приходьте о 11.00, 6-го березня, пам'ятник Шевченку!"- повідомили організатори акції.

Нагадаємо, 1 березня Кабмін затвердив порядок переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції.

Як повідомляли, 2 лютого учасники торгової блокади перекрили залізничні колії біля Бахмута.

25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Було заблоковано рух 12 поїздів загальною кількістю 700 вагонів. 16 лютого активісти заявили, що слідом за залізницею почали блокування автомобільних доріг.

28 лютого штаб торгової блокади заявив, що припиняє переговори з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом через "єдність позицій керівництва країни-агресора і найвищого керівництва України".

1 березня учасники блокади Донбасу заявили про встановлення нового мобільного поста на трасі Курахово-Мар'їнка Донецької області.
Сьогодні після обстрілу терористів під Авдіївка пошкоджені лінії електропередач. Місто залишилося без електропостачання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому жителі Авдіївки не зберуть мітинг і не звернуться до своїх "братьєв і сасєдєй" з ЛДНР з закликом не стріляти в Авдіївку?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні