--> «Ромо, вставай!»: активісти не давали вивезти Насірова з суду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Ромо, вставай!»: активісти не давали вивезти Насірова з суду

0
0
«Ромо, вставай!»: активісти не давали вивезти Насірова з суду
Під будівлею суду у Києві, де для голови ДФС Романа Насірова не обрали міру запобіжного заходу, зібралися нардепи та громадські активісти.

Вони вимагають провести засідання суду та блокують можливе вивезення Насірова з будівлі, - пише УНІАН.

Учасники блокування заявляють, що мета цього протесту - не дати можливості вивезти Насірова з будівлі суду.

Також учасники акції вимагають призначення чергового судді, який зможе розглянути клопотання захисту Насірова про відвід Бобровника й призначити іншого суддю, щоб той обрав запобіжний захід.

Як відомо УНІАН, активісти з "Національного корпусу" приїхали додому до голови Солом'янського суду Людмили Шереметьєвої та закликали її прибути на робоче місце для розблокування судового засідання щодо глави ДФС Романа Насірова.

Нагадаємо, суд з обрання Насірову запобіжного заходу оголосив перерву у зв’язку з клопотанням адвокатів звинуваченого про відвід судді.

Протягом засідання адвокати вимагали перенести розгляд справи до стабілізації стану здоров’я Насірова, але суд відхилив це клопотання.

Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.

3 березня Кабінет міністрів відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування.

За даними захисників Насірова, у лікарні «Феофанія» його прооперували в зв’язку з інфарктом, але за даними ЗМІ, за наслідками обстеження в Інституті кардіології імені академіка М.Д. Стражеска діагноз лікарів «Феофанії» не підтвердився.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні