Газовані напої шкодять зубам

1
4
Газовані напої шкодять зубам
Більшість газованих безалкогольних напоїв вкрай небезпечні для зубної емалі.

Так, руйнівний потенціал коли (і тієї, що продається під брендом Coca-Cola, так і під товарною маркою Pepsi) у десять разів вищий, ніж у фруктового соку, підтвердили дослідження американських учених, передає Кореспондент.НЕТ.

Цей висновок був зроблений у результаті досить простого експерименту, проведеного дієтологами з університету Південного Іллінойсу.

Для початку медики закупили 20 марок безалкогольних напоїв, у тому числі і їх дієтичні (які не містять цукру) замінники. Потім декілька крапель напоїв з тільки що відкритої банки капалось на смужки емалі, тільки що знятої з зубів. При цьому емаль зважувалась вченими до і після впливу лимонаду.

Як виявилося, вага емалі зменшувалась на 1.6% - 5%, причому найбільш страшними її ворогами виявилися Coca-Cola, Pepsi-Cola, 7 Up і Diet 7 Up (під їх впливом зубна емаль "схудла" більше, ніж на 5%).

Головною причиною цього явища названо високий рівень кислотності цих напоїв.

Правда, ця негативна особливість безалкогольних напоїв навряд чи буде турбувати дітей, які найбільш активно споживають лимонад і не страждають у юному віці поганим здоров’ям зубів.

Проте, у напоїв, які називаються у США "м’якими" (soft drink) достатньо і інших небезпечних якостей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Американці в 2016 році вперше за довгий час випили більше води, ніж безалкогольних солодких напоїв. Читати тут: headnews . org/amerikancy-v-2016-godu-vpervye-za-dolgoe-v/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні