--> «Луцьк – на першому місці з енергоефективності», - голова Держагентства Сергій Савчук | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Луцьк – на першому місці з енергоефективності», - голова Держагентства Сергій Савчук

0
-7
«Луцьк – на першому місці з енергоефективності», - голова Держагентства Сергій Савчук
Луцьк відвідав голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук.

Посадовець високо оцінив досвід Луцька у сфері енергоефективності. Він приїхав на Волинь в рамках прес-туру для журналістів «Історії успішної термомодернізації ОСББ. Луцьк».

Чиновник відвідав ОСББ "Відродження" (проспект Відродження, 22-а) та ОСББ "Авангард-Луцьк" (проспект Перемоги, 12), які пережили комплексну модернізацію.

Також він побував у міському Центрі енергоефективності та енергозбереження. Нагадаємо, цей центр є унікальним в Україні. Його відкрили у вересні минулого року з ініціативи очільника Ради голів ОСББ Луцька Романа Бондарука, голови правління Асоціації ОСББ «Лучани» Юлії Сабатюк та експерта проекту «Енергоефективність в житловому секторі України» IFC у Волинській області Петра Лавринюка.

Зі слів Сергія Савчука, Луцьк свого часу починав з отримання одного гранту на утеплення одного будинку, згодом тут запровадили першу місцеву програму відшкодування відсоткових ставок за залученими ОСББ кредитами, пізніше з’явилась державна програма «Теплі кредити», а тепер тут ще й є Центр енергоефективності та енергозбереження.

«Це приклад того, що потрібно робити в кожному місті. Луцьк сьогодні – на першому місці по енергозбереженню в багатоквартирних будинках і я закликаю усі органи місцевого самоврядування в інших областях, містах створювати такі ж центри і працювати так само», - наголосив голова Держенергоефективності.

«В кожному місті є ініціативні люди, які впроваджують щось нове. В Луцьку це Юлія Сабатюк та Роман Бондарук, які взяли на себе відповідальність та почали ламати бар’єри», - додав він.
Сергій Савчук - у луцькому Центрі енергоефективності та енергозбереження
Сергій Савчук - у луцькому Центрі енергоефективності та енергозбереження
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні