Порахували, на скільки більше українці заплатять за світло

0
3
Порахували, на скільки більше українці заплатять за світло
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), заявила, що витрати українців на електрику через підвищення тарифів збільшаться на суму від 9 до 38 гривень.

Тим часом експерти називають зовсім інші цифри, - пише Експрес.

"При споживанні 100 кіловат-годин електроенергії на місяць додаткові витрати для споживачів електроенергії становитимуть майже 19 гривень, — розповідає Тарас Галайда, аналітик ГО "Публічний аудит". — Якщо ж споживання становить 200 кіловат-годин, то у платіжках сума зросте на 58 гривень, а якщо 300 кіловат-годин — на 97 гривень. Ті, хто світить на 400 кіловат-годин, платитимуть на 136 гривень більше, а якщо споживання електроенергії сягає 500 кіловат-годин, то додаткові витрати становитимуть 175 гривень".

В Україні понад 60% населення використовує більше, ніж 100 кіловат-годин на місяць і лише 15% — до 50 кіловат-годин.

"Тим часом у НКРЕКП вважають, що люди споживають у середньому 50-100 кіловат-годин електроенергії на місяць", — каже Тарас Галайда.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні