Гра престолів: луцький сезон. Серія 3: війна за бронзу

21
-9
Гра престолів: луцький сезон. Серія 3: війна за бронзу
Вибори будуть. Рано чи пізно Луцьк отримає нового міського голову. Попри розмови про законодавчі норми, позиційні бої за крісло секретаря тощо, головне, до чого готується луцький політикум – це до виборів мера.

Більшість опитаних В24 експертів і політиків переконані: якщо на найближчих виборах луцького міського голови кандидат не буде ставлеником однієї з двох команд – Команди Солідарності чи Команди УКРОПу - максимум, на що він зможе претендувати, це на третє місце у перегонах. На бронзу.

Воно ніби й правда… Але чи не топчуть зараз луцьку бруківку черевики того, хто має сили поборотися за крісло мера без медійних і фінансових потуг двох найсильніших на Волині олігархічних груп? Чи не чекає нас усіх сюрприз на виборах?

Одним словом – гайда дивитися, хто ще, окрім ставлеників УКРОПу і «Солідарності», захоче взяти участь у виборах. #волинь24вангує ;-)


НЕВГАМОВНІ

Є серед луцьких політиків та громадських діячів ті, для кого балотуватися на посаду луцького мера уже стало хорошою традицією. Звісно, з реальним бажанням сісти в крісло міського голови і займатися дворами-дорогами це не завжди пов’язано. Для більшості – це лише шанс «засвітитися», заявити про себе лучанам. Відтак, є всі підстави припускати, що наступні, позачергові вибори не стануть винятком для декого із таких стабільних кандидатів.

Василь БАЙЦИМ
46 років, проректор ВІЕМу

Має управлінський досвід, бо був і заступником мера, і заступником голови облдержадміністрації. На виборах у 2015-му балотувався на посаду Луцького міського голови від Партії зелених України.

Нині є проректором приватного вузу, публічно не втручається у обговорення політичних та господарських справ у місті. Вже надто довго перебуває «за кулісами» громадсько-політичного життя, а має те, що може змусити «інвестора» вкласти кошти у Байцима, - досвід заступника мера.

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду Партії зелених. Бажання нагадати усім, що «є ще порох у порохівницях».

Олена ГОЛЄВА
37 років, підприємець

У минулому одна з найбагатших депутатів Луцькради вже двічі балотувалася на посаду міського голови (вибори 2010-го і 2015-го). Олена Голєва – обличчя «Європейської партії України» на Волині.

Щоправда, як потенційний мер жінка на останніх перегонах здобула надто мало симпатій лучан, усього на 5-те місце. Але не виключено, що «народний адвокат» Голєва може повернутися. Зникнути з луцького політичного обрію їй невигідно: її луцький бізнес потребує надійного тилу.

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду.

Анатолій ГРИЦЮК
62 роки, пенсіонер, депутат Волинської облради

Скільки б не жартували про політичні амбіції Анатолія Грицюка, а він таки щоразу доводить, що дарма. Бо після поразки на виборах мера у 2010-му, екс-голова Волинської облради змінив не тільки партію (тепер це Радикальна партія), а й ще двічі став депутатом облради.

Анатолій Грицюк точно належить до категорії невгамовних кандидатів. Тому з’явитися у переліку претендентів на мерське крісло може. В тому числі й у ролі технічного кандидата, від того ж таки УКРОПу.

Головні причини, чого може піти на вибори: роль технічного кандидата.

Павло ДАНИЛЬЧУК
31 рік, депутат Луцької міської ради

Павло Данильчук – бравий революціонер. Його першим можна помітити на акціях протесту, які стосуються чи то різноманітних проблем міста, чи то діяльності правоохоронних органів. Та найбільше активіст полюбляє тему незаконного будівництва.

Найяскравіше «зірка» Данильчука засвітилась під час Революції Гідності, коли він очолив волинський «Правий сектор» та сотню Самооборони Майдану «Волинська Січ», хоча до цього він був членом та керівником й інших громадських організацій, кілька років працював у луцькій мерії.

У 2010 році став депутатом від партії «За Україну», у 2015 очолив обласний осередок «Народного контролю».

Тоді ж балотувався на посаду Луцького міського голови. Імідж молодого та активного політика він може використати і цього разу. Найвірогідніше балотуватиметься від політичної сили «Народний контроль».

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду.

Андрій КОЗЮРА
37 років, генеральний директор юридичної компанії «Ліга права», депутат Луцької міської ради

Вперше на посаду міського голови Андрій Козюра пробувався у 2010 році, відпрацювавши перед тим каденцію у ролі депутата. Суттєвих результатів під час цих виборів не отримав – п’яте місце і 6,6%, проте збудував непогану платформу для подальшої політичної кар’єри.

Із того часу вже двічі обирався депутатом – у 2010 та 2015. До останнього будучи відданим «Нашій Україні», у 2013 році, зрештою, здався впливам актуальніших політичних віянь і перейшов до лав «Батьківщини».

Останні політичні події у стінах міськради показали, що Андрій Козюра, як і вся луцька «Батьківщина», проявляють солідарність до опозиційного УКРОПу. Тому, фактично, якщо «Батьківщина» і буде висувати свого кандидата на мерських виборах і ним стане досвідчений кандидат Козюра, його роль буде полягати, швидше, у відтягуванні голосів від «Солідарності».

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка бренду «Козюра – політик і захисник інтересів громади».

Сергій КУДРЯВЦЕВ
46 років, виконавчий директор лікарняної каси «Допоможемо собі»

Довгий час працював у банківській сфері. Близько десяти років очолював волинське регіональне управління «УкрСиббанку», керував регіональним відділенням «Брокбізнесбанку».

Після Революції Гідності тодішній голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт призначив Сергія Кудрявцева своїм першим заступником. Залишився він на цій посаді і тоді, коли губернатором став Володимир Гунчик.

Однак, за рік, у липні 2015 року, «Свобода» вирішила відкликати своїх представників з органів влади і Сергій Кудрявцев покірно склав повноваження.

Нині він керує лікарняною касою «Допоможемо собі» та луцьким ОСББ «Центральна вежа».

На виборах міського голови у 2015 році набрав більше 5700 голосів, що дозволило йому опинитись на третій сходинці після лідерів перегонів Миколи Романюка та Олександра Товстенюка. Як вірний свободівець, цього разу на виборах найбільш вірогідно він знову представлятиме цю політичну силу.

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду.

Володимир КУЧЕР
38 років, депутат Волинської облради


Екс-радикал, але все ще член фракції РПЛ у Волинській облраді. Інтерес до персони Володимира Кучера як політика спадає, а тому він може зважитися зайвий раз нагадати про свої можливості. Найвірогідніше – в ролі технічного кандидата від УКРОПу, з яким депутат облради Кучер часто працює «в унісон».

Крім того, у Володимира Кучера є досвід участі у виборах мера в 2015-му від Радикальної партії.

Головні причини, чого може піти на вибори: роль технічного кандидата.

СВІЖІ ОБЛИЧЧЯ

На вибори міського голови геть «нові» і геть «свіжі» люди, звісно, не балотуються – надто серйозний крок, перед яким має бути хоч який-небудь багаж із досвіду та компетенції. Тому у цьому розділі – люди, які можуть спробувати себе в мерських перегонах вперше.

Сергій АДАМЧУК
35 років, керівник волинського осередку «Руху Нових Сил»

Співзасновник, голова наглядової ради благодійного фонду «Стопрак», консультант з впровадження системи публічних електронних закупівель Prozorro.

Наприкінці 2016 очолив ініціативну групу «Руху Нових Сил» на Волині. Останній – новий політичний проект Міхеіла Саакашвілі.

Досі в активній політиці помічений не був, однак після вступу до «Руху Нових Сил» почав з’являтись на різноманітних заходах.

Зокрема, активно виступив проти підняття вартості проїзду у луцьких маршрутках. Саме це може бути першим кроком у його передвиборчій кампанії. Швидше за все балотуватиметься від політсили Саакашвілі.

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду, розкрутка власного бренду «Сергій Адамчук – молодий і перспективний політик».

Марія АДАМЧУК
34 роки, президент благодійного фонду «Стопрак»

Співзасновник та президент благодійного фонду «Стопрак», консультант з управління субпроектом Світового банку у Волинській області зі зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу.

Фонд, який заснувала Марія Адамчук, став чи не найуспішнішою організацією на Волині, яка допомагає хворим на рак, зокрема дітям. За її сприяння медичні заклади краю отримали чимало апаратури та медикаментів.

Жінка не була і не є учасником політичних команд, однак активно співпрацює з багатьма державними структурами, має досвід управлінця та гарну репутацію благодійниці.

Може балотуватись від політичної сили чоловіка «Рух Нових Сил» або ж партії, прихильної до «Солідарності», зважаючи на зв’язки в обласній адміністрації.

Головні причини, чого може піти на вибори: розкрутка власного бренду «Марія Адамчук – нове і чесне обличчя політики».

Валерій БОНДАРУК
45 років, співвласник ТОВ «Волиньфарм», депутат Луцької міської ради

Віднедавна Валерій Бондарук став в.о. голови волинської «Батьківщини», що у поєднанні із статусом луцького депутата робить його логічним кандидатом від цієї політичної сили.

Бондарук має досвід депутатської роботи (уже другу каденцію), власний фінансовий ресурс й імідж відданого партійця. Місцевий політикум уже давно викреслив з історії події 2012-2013 років, коли Бондарука позбавляли членства у «Батьківщині» (причиною тоді став вступ у депутатську групу «Патріоти Волині»). Хоча у політичному контексті такий факт є показовим, бо прямо свідчить про такі важливі для депутата якості як лояльність та здатність йти на компромісні домовленості.

Зрештою, останні події у міськраді підтвердили «компромісність» і Валерія Бондарука, й усієї «Батьківщини»: депутати очевидно продемонстрували свою лояльність УКРОПу. Відтак, «похід» на мерські вибори може означати не лише обов’язок перед «Батьківщиною» мати свого представника, а й появу серед кандидатів плюс одного конкурента для «Солідарності».

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду.

Роман БОНДАРУК
37 років, член Луцького міськвиконкому, керівник Ради голів ОСББ Луцька

Роман Бондарук активно впроваджує у Луцьку ідеї створення ОСББ, комплексного утеплення будинків та загалом – енергоефективності.

Довгий час займав керівні посади на різних підприємствах, з 2010 по 2015 роки був депутатом Луцької міської ради від «Батьківщини».

Наразі є членом міського виконавчого комітету. Останнім часом у співпраці з політичними силами помічений не був, однак – все можливо. Роман Бондарук ймовірно не позбавлений політичних амбіцій, зважаючи на депутатський досвід та спробу стати нардепом від Луцька у 2014 році.

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка власного бренду «Роман Бондарук – реальний господарник».

Сергій БУЛА
38 років, підприємець, депутат Луцької міськради

Лідер фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Луцькій міській раді. Фактично нове обличчя у луцькому політикумі. Бізнесмен, який за короткий період здобув як мінімум дві перемоги на виборах: пройшов у депутати Луцькради і мав третій результат на перегонах у 23-му окрузі як претендент на крісло парламентаря.

Причини знову з’явитися у списку кандидатів (цього разу на посаду Луцького міського голови): добирати собі політичних балів і лишатися в обоймі перспективних політиків і потенційних кандидатів. Можна припустити, що Сергій Була скористається нагодою заробити, ставши технічним кандидатом від нинішньої проукропівської більшості.

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду, роль технічного кандидата.

Назар РОМАНЮК
28 років, громадський активіст, очільник Волинського осередку громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість»

Не новачок у політиці, зокрема був керівником агітаційних штабів на виборах кандидата в нардепи Романа Іванюка (2014 рік), луцького мера Миколи Романюка (2015 рік). У тому ж 15-му році сам балотувався в депутати Луцької міської ради.

З 2009 року працює у бізнесі. Голова маловідомої ГО «Народний патруль». (утім саме в якості її очільника обраний до Громадської ради при Волинській ОДА, де навіть посів місце заступника її голови).

У 2015 році став очільником Волинської організації «Справедливості» Валентина Наливайченка. Відтак можна припустити, що Романюк має хорошу підтримку не тільки на місцевому рівні….

Головні причини, чого може піти на вибори: розкрутка власного бренду «Назар Романюк: дорогу молодим!», підтримка політичного бренду «Справедливості».

Микола ФЕДІК
30 років, депутат Луцької міської ради


Керівник луцької «Свободи» та голова фракції цієї партії у Луцькраді Микола Федік може з’явитися у списку кандидатів на головне крісло міста як відданий представник партії. У «Свободі» Федік – з 2007 року, і за цей час встиг взяти участь у виборах і до обласної, і двічі – до Луцькради.

Зважаючи на те, що електорат «Свободи» мало зважає на ім’я кандидата, тож і кандидат Федік, як і будь-який інший ймовірний кандидат від цієї політсили, отримає свою кількість голосів. І вона буде прямо пропорційною кількості симпатиків «Свободи» у Луцьку.

Тим не менше, ця політична сила має регулярну підтримку серед лучан (у 2010 році – 8 мандатів, у 2015 році – 5 мандатів). Тож свої відсотки кандидат Федік візьме. До речі, якщо оцінювати, в кого із очевидних лідерів перегонів – «Солідарності» чи УКРОПу – «Свобода» здатна відібрати частину голосів, то швидше – в УКРОПу, який так само претендує на увагу патріотів та людей із загостреною національною свідомістю.

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду «Свободи».

Михайло ШЕЛЕП
34 роки, громадський активіст

Знаний у Луцьку громадський активіст. Близько п’яти років був виконавчим директором міської громадської організації «Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу», очолював обласну молодіжну організацію «Асоціація Молодих Реформаторів». Співпрацював з громадянською мережею ОПОРА.

Часто виступає в якості аналітика виборчих процесів. Окрім цього, коментує чи не усі події у місті, які стосуються чи то політики, чи то господарки. Сторінка активіста у Фейсбуці «кишить» дописами про найрізноманітніші проблеми.

У 2015 році Михайло Шелеп став членом політичної партії «Народний контроль». Від неї ж балотувався на голову Княгининівської об’єднаної громади, однак невдало. До речі, тоді він системно критикував кандидата від «Солідарності» Олександра Ткачука.

Як «професійний активіст», може стати технічним кандидатом «УКРОПу», аби перетягнути голоси більш рейтингових суперників.

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду «Народного контролю»; «щоб усі боялись і не насміхались».

ДИВАКИ

Серед політиків та громадських активістів завжди є ті, хто «бере» епатажними вчинками, гострими заявами та щедрими обіцянками нарешті навести повний лад. Хтось називає таких диваками чи навіть клоунами, хтось використовує для власних політичних цілей, та завжди знаходяться й ті, хто вірить та підтримує.

Олександр КОНОНОВИЧ
37 років, громадський діяч

На попередніх виборах міського голови Олександр Кононович балотувався у мери від партії «Нова держава». Але для волинян активіст КПУ завше буде «червоним».

На користь того, що йому «цікаві» вибори на Волині - його реєстрація для участі у довиборах на 23-му «єремеєвському» окрузі. Ім’я Олександра Кононовича у списках кадидатів у мери може бути такою собі червоною шматою на мерській кориді. Для відводу очей, так би мовити. А шансів - нуль.

Головні причини, чого може піти на вибори: «Может меня даже наградят…».

Ігор ЛЕВЧУК
бл.45 років, краєзнавець, громадський діяч

Попри активну громадську роботу, зокрема, в частині збереження луцьких древностей, Ігор Левчук в офіційній політиці поки участі не брав. В неофіційній – навіть дуже: він був чи не головним критиком роботи Миколи Романюка та його команди. Осуджуючи усе, що стосувалося чинного мера, навіть вигадав кілька термінів, які «прилипли» до його опонентів: «красіво», «комсомолець», «бундотуризм» тощо.

Ігор Левчук у Луцьку має групу симпатиків, яких можна навіть називати послідовниками, керує громадськими організаціями «Волинський щит», «Ангели нації», проте чим офіційно заробляє на хліб – ніхто не знає. За неофіційною інформацією, отримує матеріальні подяки від тих, чию «старовину» не береться захищати від розбудови.

Звісно, зважаючи на гостру критику Миколи Романюка, приписували Левчуку і співпрацю з командою Ігоря Палиці, звертаючи увагу на те, що краєзнавець жодного разу не воював проти зведення об’єктів, де є інтерес людей Палиці.

Чи наважиться піти на мерські вибори? Вустами Левчука можна провести дуже ефективну антикампанію висуванцю-послідовнику Романюка (до слова, навіть смерть мера не стала приводом для Левчука «заспокоїтись» та припинити критику). Тому є немалі шанси, що його попросять долучитися до перегонів в якості одного з кандидатів. Які шанси в рейтинговій таблиці? Звісно, скромні. Але Ігор Левчук обов’язково виправдає будь-який результат тим, що його недооцінила сіра маса нерозумних містян.

Головні причини, чого може піти на вибори: роль технічного кандидата.

Оксана МАРИЩУК
44 роки, підприємець

Політична біографія Оксани Марищук багата на гострі популістичні заяви та на спробу взяти участь у минулих виборах міського голови. Під час передвиборчої кампанія жінка розповідала, що займається волонтерством і обов’язково наведе лад у місті і навіть знищить корупцію.

Те, що Оксана Марищук сьогодні бере участь у роботі Громадської ради при ОДА свідчить про одне: жінка здаватися не збирається, і спроб отримати повноваження для «порятунку світу» не облишить. Тому з великою ймовірністю її ім’я можна чекати у виборчому бюлетені на наступних виборах. А от чи повірять в компетентність Оксани Марищак виборці – відповідь, схоже, теж очевидна.

Головні причини, чого може піти на вибори: роль технічного кандидата.

Ілля ТОКАРЕНКО
32 роки, громадський діяч

Якою б яскравою не була подальша діяльність громадського діяча і, можливо, в перспективі – політика Іллі Токаренка, а для лучан він однаково надовго лишиться «тим чоловіком, який мився у міськраді»… У середині літа 2015 року тодішній член команди не менш епатажного політика Олега Ляшка, наважився на неординарний вчинок: у знак протесту проти відсутності у місті гарячої води приніс просто в стіни міськради тазик і організував «банний день».

Час від часу Ілля Токаренко знову з’являвся на публіці – щоразу, гостро критикуючи чинну владу. А віднедавна почав викладати на своїй сторінці у Фейсбук світлини із партійних з’їздів: нині чоловік очолює волинський осередок Соціалістичної партії.

Те, що Токаренко йтиме на вибори мера – істина очевидна. Як і те, що набере мінімальну кількість балів… Епатаж, непідкріплений досвідом та серйозним баченням розвитку міста, не у великій шані серед виборців.

Головні причини, чого може піти на вибори: підтримка партійного бренду СПУ.

Олена ЛІВІЦЬКА, Юрій РИЧУК, Віталія САХНІК, Людмила ЯВОРСЬКА («В24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
виграє незалежний кандидат...надто багато проблем для лучан створили політичні партіїї і їх представники..
Відповісти
Ржу, бл*дь, ні магу. Приємно за вдалий гумор колег: і як журналісти - перспективні, і не залишені гумору, що теж є важливим в нашій нелегкій професії. Розмагнічує. Перемішали місцевих магнатів з бідотою, безробітними, жебраками, які харчуються чебуреками на Старому ринку. Ще б в цей список ту бабцю, яка біля Собору голубів підгодовує. Не памятаю, який американський президент виграв вибори, пригостивши своїх прихильників бочкою квасу, але це було наприкінці 19-го століття. А нині треба бочку доларів з профілем на купюрі того ж президента. Взагалі, з чим чорт не жартує, коли бог спить. Буду голосувати або за Оксану Марищук, або за Ігоря Левчука. Ще раз дякую колегам за дотепність.
Відповісти
А мені Токаренко прикольний. Жене на всіх і прикалюється
Відповісти
У токаренка конюнктивіт. Нехай лікує, бо буде мати катаракту.
Відповісти
а шо таке "конюнктивіт"?
Відповісти
яка гра....ніякого плану розвитку міста..ніякого інвестиційного чинника..так.. вишли заробити хопці і дівчата....клоуни!
Відповісти
Якщо в бюлетні будуть саме ці кандидати, то крім Байцима небачу нікого.
Відповісти
Брєдятіна
Відповісти
Народ хоче, щоб мером Луцька була чесна, добра, мудра й вольова людина.
Але в конституції написано, що на посаду голови міста одночасно може бути обрана тільки одна особа.
Я буду голосувати за Народного МЕРА... і мене не цікавитиме має він гроши чи ні... і саме від якої він партії... не всі прийдуть із тазиком у міськвиконком помитися і вказати місцевій владі , досить бадяжити і ворувати у громади міста... а проплаченим журналістам повинно бути соромно за грубі момилки у біографіях , наприклад Володимир Кучер...
Відповісти
Я токаренка знаю і буду за нього. Розуму ще хватає не йти за данильчуків і козюр голосувати
Відповісти
Або за федіка
Відповісти
Реально найкращий варіант молодого, амбіційного мера- Назар Романюк. Хай подумає над цим
Відповісти
Певно хворі на голову? Проститутку Путіна в мери?
Відповісти
Назар - простітутка Медведчука, а Путін просто давав лаве
Відповісти
Теперішню раду розпустити і більше не збирати!!! Усі вони ган**ни!
Відповісти
Не знаю як буде працювати Назар але Наливайченку довіряю
Проголосую
Відповісти
повний бред,з таким успіхом можна всіх діючих і колишніх політиків і бізнесменів в кандидати записати!
Відповісти
конюнктивіт - це коли коли з кінця капає або інфекція очей. Якщо не знаєш таких речей, то на вибори не ходи, а сиди дома на печі.
Відповісти
Ну спочатку як ходити на вибори, треба правильно називати слова! А при чому тут коньюктивіт до Токаренка? Баче він як раз добре, особливо людей з гавном в голові, в тому не раз переконувався коли він у відкриту в очі казав людині про те що вона гавно та міг це роз'яснити по полицям
Відповісти
Тезу Лєніна-Ульянова ніхто не відміняв: будь-яка кухарка (кухар) можуть управляти державою, містом, вулицею (аж до підїзду). Тільки сьогодні вже вимагаються кухарі і кухарки з баблом. В тих трьох серіях 80% кухарів, а добрий десяток стоять на три щаблі нижче таких. Місто ще набідується з ними, що буде слідочка Романюка шукати. Цінуємо тоді, як втрачаємо.
Відповісти
Краще будуть при владі такі прості люди як Токаренко, в якого немає ні захмарних доходів, ні бізнесу записаного на родичів, ні хоромів на 200 кв. м. А те що хтось вважає його не досить далекоглядним так таких в Україні 99% населення. А 1% це ті що при владі і ті що їх вважають досвідченими та професіоналами в державних нелегких справах. Проте, якщо обирають завжди професіоналів, то чому в Україні стає все гірше жити для 99% населення і лише для 1% життя та статки покращується. А відповідь проста, тому що ми обираємо даних професійних та досвідчених осіб, які дійсно стараються щоб жилось краще, проте не всім пересічним українцям, а лише собі, примножуючи свої статки в декілька разів після того як приходять до влади. Тому я думаю потрібно обирати не з 1% що ми завжди і робимо, А з тих кандидатів що і 99% населення. Тому краще вибирати вже такого простого громадянина як Токаренко, який живе як і 99% населення. Проте вибір за Вами - жителями міста і що ми оберемо те і матимемо й ображатися що живемо не так як хотілось після цього не потрібно. Успіхів у виборі. Будем надіятись вибір населення буде правильним.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні