--> У «Солідарності» кажуть, що Євген Ткачук – не з ними вже й офіційно | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У «Солідарності» кажуть, що Євген Ткачук – не з ними вже й офіційно

2
-1
У «Солідарності» кажуть, що Євген Ткачук – не з ними вже й офіційно
Євген Ткачук офіційно не членом партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» - стверджують у цій політичній силі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному Волинською обласною організацією партії Блок Петра Порошенка «Солідарність».

"Від 10 лютого 2017 року в лавах політичної сили Євгена Ткачука немає", - йдеться у повідомленні прес-служби Волинської територіальної організації партії.

"Нещодавно у ЗМІ, коментуючи заяву партії колишній її член Євген Ткачук заявив про те, що «виключити з партії можуть тільки її члени методом голосування, але ніяк не керівництво політсили»", - кажуть у "Солідарності".

У повідомленні прес-служби волинської "Солідарності" йдеться:

"Відповідно до статуту партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» за редакцією від 29.10.2016 року у статті 3 пункт 10 йдеться:

«Кожен член Партії має право в будь-який час припинити своє членство в Партії шляхом подання заяви про вихід з Партії до керівного органу Партії або керівника Партії. Членство в Партії припиняється з дня подання такої заяви та не потребує додаткових рішень».

Також відповідно до Закону України «Про політичні партії» стаття 6, пункт 5-6: «Громадянин України має право в будь-який час зупинити чи припинити своє членство в політичній партії шляхом подання заяви до відповідних статутних органів політичної партії. Членство в політичній партії зупиняється чи припиняється з дня подання такої заяви та не потребує додаткових рішень. З цього ж дня припиняється перебування громадянина України на будь-яких виборних посадах в політичній партії».

Прес-служба політсили зазначає те, що 10 лютого 2017 року у партію надійшла заява за підписом Євгена Ткачука про те, що він виходить з партії. Відповідно, згідно законодавства саме з цього дня він припиняє своє членство у Блоці Петра Порошенка «Солідарність».

До слова, що Євген Ткачук передав заяву при ЗМІ та підтвердив вихід з політичної сили. Отож з 10 лютого 2017 року він не є членом партії.

Окрім того, його колега Олександр Козлюк заявив, що не є членом партії, тож Блок Петра Порошенка «Солідарність» не має ніякого впливу на нього, як депутата.

«У мене немає партійного квитка, я балотувався як безпартійний», - заявив він.

Однак, згідно результатів виборів, які відбулися 25 жовтня 2015 року Олександр Козлюк був обраний до ради за списком політичної партії Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Зазначаємо, що згаданий обранець балотувався від партії. А згідно Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» стаття 41 «Прийняття рішення про відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою» пункт 7 звучить:

«Вищий керівний орган партії відповідно до статуту партії розглядає звернення територіальної виборчої комісії щодо відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою та приймає рішення про відкликання такого депутата за народною ініціативою або про відмову в задоволенні цієї ініціативи».

Тобто опісля проходження усієї процедури саме партія приймає рішення про відкликання депутата".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гнати цих політичних повій поганою мітлою
Відповісти
Забрати мандат, щоб не ганьбив своїх виборців!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні