Вітамін В допомагає в лікуванні шизофренії

0
-5
Вітамін В допомагає в лікуванні шизофренії
Поєднання ліків з вітаміном B значно підвищує ефективність лікування шизофренії, випливає з першого мета-аналізу, проведеного по цій темі.

Вивчивши 18 різних клінічних досліджень, вчені виявили, що високі дози вітаміну B і дози з декількох різних вітамінів допомагають мінімізувати симптоми шизофренії, - пише fainaidea.com.

Зараз приблизно у 80% пацієнтів відбувається рецидив протягом п'яти років після завершення курсу лікування, а вітаміни, в тому числі В6, В8 і В12, можуть поліпшити цю статистику знизивши рецидив.

«Дивлячись на дані клінічних випробувань вітамінно-мінеральних добавок при лікуванні шизофренії, ми бачимо, що вітаміни групи B ефективно поліпшили стан деяких пацієнтів», - розповів один з дослідників Джозеф Ферт з Манчестерського університету у Великобританії: «Це може бути важливим кроком вперед, враховуючи , фактична відсутність нових методів лікування цього стану ».

Дослідження охоплювали в цілому 832 пацієнта, і не дивлячись на «істотні відмінності» між дослідженнями з точки зору методів, вітаміни групи B в більшості випадків послідовно допомагали мінімізувати симптоми. Більш того, чим раніше хворому призначали вітамін B, тим ефективнішим було лікування. Вчені до цих пір вивчають причини, за якими вітамінні добавки виявилися настільки корисними для страждають на шизофренію. Можливо, справа в тому, що вітаміни допомагають підвищити рівень харчування, зменшують окислювальний стрес, а також виправляють хімічний дисбаланс у пацієнтів. Необхідні додаткові дослідження, щоб уточнити висновки вчених, і чим швидше їх проведуть, тим краще: сьогодні на шизофренію страждає близько 1% світового населення.

Антипсихотичні препарати, які прописують пацієнтам, як правило, ефективні в зниженні симптомів, таких як галюцинації та марення протягом перших кількох місяців, але при цьому часто трапляються рецидиви, навіть на тлі постійного лікування. Вітамін B в якості добавки може бути перспективним способом профілактики цих рецидивів, хоча вчені визнають, що результати дослідження ще не остаточні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні