У Києві змагаються креативні художники

0
-3
У Києві змагаються креативні художники
25 лютого в PinchukArtCentre, що в центрі столиці, відкрили виставку з використанням звуку, відео і запахів.

В експозиції представлені роботи 21 художника до 35 років, - пише Газета.УА.

Краща отримає премію 100 тис. дол.

У черзі біля входу в арт-центр 20 осіб.

"Фото, відеотехніка заборонена. Покладіть телефон та ключі на стіл і пройдіть через металошукач", – каже охоронець.

Першим показують проект турчанки Аслі Чавушоглу "Майбутній час". Це стоси газет на підлозі посеред білої кімнати. На 10 тис примірниках прописані пророцтва віщунів Туреччини, політичні промови. Газету можна взяти з собою. Робота Чавушоглу має наштовхнути глядача на переосмислення соціальних моделей подачі інформації.

"Ну лежат там газеты, и что, - роздивляється роботу киянин Роман. - Мне нравится современное искусство, но иногда это - зашквар и идиотизм. А иногда действительно прикольно. Было классно, когла Дэмиан Херст показывал мертвых животных у формальдегиде. Про секс была неплохая выставка".

Далі в затемненій кімнаті обладнали басейни із землею. В них ростуть квіти. Біля кожної рослини вставили по дерев'яній палиці, на якій тане лід. Це "Організація нескінченості" американця І. Джей Хілла.

Наступна зала схожа на кінотеатр. У ній поставили лави та два екрани. На одному анімований лектор розповідає про відхилення законів фізики та логіки в анімаційних фільмах. На іншому показують анімаційні мультфільми. Автор роботи "Закони руху в анімаційному ландшафті"- британець Енді Холден.

Переосмисленню себе й своєї національності присвятила картини нігерійка Нжідека Акуніілі Кросбі. Якщо дивитися на них зблизька, видно сотні символів. Якщо відійти на кілька метрів, вони зливаються у фігури чорношкірих жінок.

З наступної кімнати чути протяжний звук із саундбуферів, біля них свічки. Від децибелів тремтить вогонь. Це робота "Ораторія" Вівіан Какурі. Художниця таким чином досліджує зв'язок музики та релігій.

На вході до виставка кенійки Фібі Босвел чути жіноче виття. На стіні довгої білої кімнати демонструють анімацію. Зображують жінок у різних емоційних станах. Авторку надихнув український рух Фемен і жінки народності Ачолі в Уганді. Вони використовували своє оголене тіло, як зброю проти намагань відібрати у них землю.

"Очень понравилась работа Фиби Босвел. Эмоциональная и экспрессивная", - ділиться враженнями студентка Марія.

На стінах висять фотографії бразилійки Карли Шайм. На її фотографіях зображені різні геометричні фігури, в яких вона виконує роль однієї із сторін такої фігури. Для створення свого проекту їй знадобилися лише кімната з білими стінами та чорна стрічка.

Кеман Ла Лехурер з ПАР наголошує на освіті як потужній сфері, де проявляється і гніт, і звільнення.Інсталяця Кемана згаходиться у великому залі з високою стелею. На 3-х стінах намальовані графіті, на четвертій - висить екран, на якому транслюють відео з Піснею безпритульного 3: Жінка з птахами. Також на стіни прикріпили ящички, в яких лежать щелепи. Вони затискують золоті листки,які символізують Конституцію і свободу слова.

"Мені виставка подобається. Особливо експозиції квіти та глиби льоду. Жінки вразили. Їхні фігури далекі від параметрів 90-60-90", - розповідає киянка та пенсіонерка Олена Григорівна.

Крістіан Фалснас із Данії "Feed" пропонує всім відвідувачам стати частиною його роботи. Кожен, хто заходить до кімнати з його проектом,стає частиною перфомансу. У великій кімнаті, яка обставлена дзеркалами все знімає оператор. Дівчина з мікрофоном виступає модератором.Вона пропонує стати в коло, розслабитися.

"Найбільше мені сподобалося двоекранне відео цифрової анімації про закони руху в анімаційному ландшафті. Кожен експонат тут демонструє поєднання можливостей, матеріалів, платформ, впливу на різні форми сприйняття. Багато прикладів інтерактивності, поєднання звуків, зображень, анімаційних елементів, залучення відвідувачів у процес", - спускаючись сходами до виходу розповіла відвідувачка Ганна.

Виставка триватиме до 16 квітня. Вхід безкоштовний. Центр працює з 12.00 до 21.00.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні