«Сесії не відбулися через маніпуляції секретаря Луцької міськради», - Ігор Поліщук

19
3
«Сесії не відбулися через маніпуляції секретаря Луцької міськради», - Ігор Поліщук
Керівник фракції УКРОПу у Луцькій міській раді Ігор Поліщук вважає, що Юлія Вусенко знехтувала “правовою площиною”.

Про це Ігор Поліщук заявив у коментарі. Обранець запевняє, що саме через маніпуляції секретаря Юлії Вусенко дві сесії Луцької міської ради не відбулися, повідомили у прес-службі волинського осередку УКРОПу.

Позачергова 19-та сесія Луцькміськради, на його думку, була призначена менш як за добу і на ній мали розглядати лише одне питання – щодо припинення повноважень міського голови Миколи Романюка у зв’язку зі смертю.

«За Законом, впродовж 15 днів з дня смерті міського голови, подається клопотоння про призначення позачергових виборів. Подати такий документ має право лише виконуючий обов’язки міського голови. Позачергова сесія, де мало б прийнятися рішення про припинення повноважень Миколи Романюка і нинішній секретар Юлія Вусенко стала б виконуючим обов’язки міського голови, мала бути скликана раніше», – каже Ігор Поліщук.

Проте з невідомих причин, Юлія Вусенко затримала її скликання, а, отже, розпочала виконувати обовязки міського голови фактично, знехтувавши правовою площиною і керуючись лише своїм одноосібним рішенням. Секретар ради підписала клопотання про призначення позачергових виборів, хоча не мала цього робити, переконаний лідер фракції УКРОП, бо не виконує обов”язки міського голови.
Тож, документ не має жодної юридичної сили.

Призначивши за менш як добу дату позачергової сесії, – на 12.00 24 лютого, секретар ради Юлія Вусенко відмовлялася визнати її неправомочною попри відсутність депутатів – на 19-ту сесію зареєструвався лише 21 обранець. В той час, як на чергову сесію, яка, згідно із повідомленням секретаріату, була запланована на 13.00 цього ж дня, прийшло 29 обранців громади.

«Юлія Вусенко не хотіла визнавати позачергову сесію такою, що не відбулася. Хоча, згідно регламенту, згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» це дійсно так. 19 позачергова сесія не відбулась, депутати прийшли на чергову, однак, секретар цього визнавати не хотіла. Те, що це незаконно підтвердив публічно і начальник юридичного відділу Луцькради Олександр Рачков.

Додам, що згідно того проекту юридичного висновку, що я бачив, позиція юридичного відділу підтверджує позицію депутатів в тому, що позачергова 19 сесія є такою, що не відбулась. Щодо голосування руками, яке запропонували деякі депутати, то така процедура передбачається у тому випадку, коли не працює система «Віче». Однак вона сьогодні працювала без перебоїв. Це був маніпулятивний момент, аби затягнути час і 19-ту сесію не визнати такою, яка не відбулася», - заявив Ігор Поліщук..

«Мені дуже прикро спостерігати за тим, як пані Юлія Вусенко, намагаючись зробити мерське крісло своїм, нехай навіть і на деякий час, на жаль, не гребує нічим. Натомість нашу політичну силу звинувачує у тому, що ми начебто саботуємо сесію, мовляв, не шануємо світлу пам'ять Луцького міського голови Миколи Романюка.

Ми закликаємо наших політичних опонентів припинити вводити лучан в оману та дотримуватися усіх процедурних норм, керуючись виключно законом, а не особистими амбіцями і жагою влади. У гонитві за стабілізацію своїх хитких управлінських позицій, секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, на жаль, забула про ті повноваження, які делеговані їй її виборцями та які визначені законом.

У ситуації, коли Луцьк втратив міського голову Миколу Романюка, який, до речі, жодного разу упродовж шести років не дозволив перетворити сесію на видовище, а депутатів змушувати працювати, порушуючи закон, секретар ради мала б стати першою людиною, яка забезпечить згуртування обох гілок влади – представницької та виконавчої.

Натомість сьогодні усі ми стали заручниками повної непросможності секретаря ради Юлії Вусенко забезпечити нормальну роботу депутатського корпусу та врегулювання юридично усіх моментів, пов’язаних з управлінням містом.

Фактичне зірвання сесії міськради її ж секретарам, постійне прикривання практично у всіх її коментарях та репліках пам’яттю Миколи Ярославовича, свідчить ні про ще інше, як про затягування часу для втримання на своїх посадах самого секретаря та деяких інших людей з керівного складу Луцької міської ради.

Наголошуємо, що фракція «УКРОП» працює виключно у правовому полі та у своїй діяльності завжди зважає на права та інтереси тих численних виборців, які віддали за нас свої голоси», - каже Ігор Поліщук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігорюню ти так багатьом нашкодив, що будеш високо падати!!!!Палиця в Луцьку не вічний))))
Відповісти
Полішук тобі не вірять,ти на низькому старті у женевського.
Відповісти
На вигляд розумний але виявилось напханий укропом. Хлопе куди тепер побіжиш з своїми тараканами. Усі партії це бандитські угрупування. Коли ми будемо вибирати Людей, а не списки невідомих мудаків. Кого ми вибираємо??
Відповісти
Дивився онлайн трансляцію. я холодний з того дитячого садка що влаштував УКРОП. А ти Ігорчику краще б закрив рота і працював . Тут все ясно що була дана команда вам щоб зірвати сьогоднішню сесію! а хто дав тут і гадати не треба!
Відповісти
Це яким тупим треба бути олігархом укропом щоб проср...и гроші на вибори і депутатів тупих. Але разом з тим гроші з Женеви ідуть в Україну. Бог дав Бог взяв.
Відповісти
Палиця екстрено прилетів з Швейцарії. Буде давати наганяй своїм депутатам за провал бліцкрига.
Відповісти
Вусенко всіма лапами тримається за посаду. І постійно повторює як мантру про світлу пам'ять Романюка.
Відповісти
укроп творить беспрєдєл.. їм на людей начхати.
Відповісти
Цей "укроп" вже всіх дістав. Ви подивіться хто представляє "укроп" в міській раді: очкарик - сраколиз Палиці, всі решта взагалі не розуміють для чого вони там зібрались (бо їм так сказали на фонді). Перейменуйте "укроп" на продажна об'єднання "жидроп"!!!
Відповісти
на вигляд як людина а напханий укропом
Відповісти
УКРОП таки вдавився від жадності і показав свою мораль.
Відповісти
Секретар пана Романюка, хотіла під загальний шумок, і прикриттям поваги до смерті, забрати владу у свої руки. А от коли це не дали зробити, то всі таки, "уууу ці укропівці ". Людина робить антирейтингові речі заради вас, а ви як телята , за це ще й їх звинувачуєте!
Відповісти
Волинь 24,а що ви коменти проти Вусенко видаляєте????Чого лише укроп поганий???Тепер ясно чий це сайт....
Відповісти
Нак само як Волинські новини Бога палицю прославляють
Відповісти
Поліщук, ви показали вчора себе і свою справжню гнилу суть. гидко дивитися. швидше б в Палиці гроші закінчилися. а з ними ваш УКРОП зникне і ваші фонди, які куплять виборців
Відповісти
над містом стоїть сморід гнилого укропу
Відповісти
Дивись, Ігор, а то і так лице вже в камеру не влазить, ще й ніс виросте.
Відповісти
Осіпов теж хотів стати мером. В кінцевому підсумку, поїхав з міста, не солоно хлебтавши. Всім оцим підарасам сьогодні, в прощену неділю, варто вибачитись за усе перед Богом і людьми.
Відповісти
Слухати цього жида пархатого -себе не поважати. Інтелігенція вошива
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні