--> «Експеримент під гаслом БДСМ», - Віта Сахнік. ЗМІНИСЬ АБО ЗВІЛЬНИСЬ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Експеримент під гаслом БДСМ», - Віта Сахнік. ЗМІНИСЬ АБО ЗВІЛЬНИСЬ

0
3
«Експеримент під гаслом БДСМ», - Віта Сахнік. ЗМІНИСЬ АБО ЗВІЛЬНИСЬ
Герої проекту #змінисьабозвільнись починають звітувати. Нагадаємо, семеро людей пообіцяли протягом 21-го дня робити «щось», аби виховати у собі нову і корисну звичку. «Щось» визначив жереб.

Черга підсумовувати зроблене за Вітою Сахнік. Їй випало щодня читати мінімум 50 сторінок корисної, мотиваційної літератури.

Майте на увазі, що за щоденними враженнями учасників проекту можна стежити
на окремій сторінці у Фейсбуці.

МОТИВАЦІЙНІ КНИГИ – ЦЕ ЯК РЕКЛАМА В ІНТЕРНЕТІ: НАЗВИ ГУЧНІ, ТА АБСОЛЮТНО БЕЗ СЕНСУ

Зізнаюсь, коли тягнули жереб, страшно боялась, що доведеться щодня молитись і ходити до церкви або вставати ні світ, ні зоря і бігати.

А от такі завдання, як щодня готувати щось нове або ж читати корисну літературу, мене зовсім не лякали. Ну подумаєш, треба буде витратити додаткову годину на те, що і так роблю часто. Тому й побачене на витягнутому з капелюху папірці завдання аж ніяк не налякало.

А все починалось так добре...
А все починалось так добре...


Тут то я і вирішила, що доберусь до всіх тих книг, які давно чекають свого часу. А таких, повірте, багато – і на полицях, і в закладках комп’ютера.

Та не так сталось, як гадалось. Виявляється, поняття корисної літератури кожен розуміє по-своєму. Тому, на думку нашого редактора, усі три тижні я повинна читати саме мотиваційну літературу. Ну таку, де про те, як стати ефективним працівником, більше встигати, менше байдикувати і загалом, як стати супергероєм.

Такі книги читають бізнесмени, політики або люди, які хочуть ними стати, і зовсім не читаю… не читала я.

***
ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Перший комплімент - дитині та спідниці», - Андрій Петрушко. ЗМІНИСЬ АБО ЗВІЛЬНИСЬ

Видання з назвами типу «Як стати кращою версією себе» або «Перетвори себе на бренд» для мене були щось на кшталт реклами в інтернеті «як схуднути на 20 кілограмів за 3 дні» або «збільшити груди на 3 розміри за ті ж 3 дні». Тобто чимось безглуздим, не вартим уваги, більше того – чимось шкідливим.
Стівен Кові змусив мене знову почати пити каву
Стівен Кові змусив мене знову почати пити каву

Ну здавалося б, хочеш бути ефективним працівником, працюй та й все, нема чого знову і знову вигадувати велосипед. Але експеримент є експеримент і пересилити себе таки довелось.

ХТО КОГО: МОРФЕЙ ЧИ Я?

Озброївшись кількома мотиваційними «талмудами» в перший день вирушаю додому. Вирішую почати з того, що виглядає найбільш тяжким і в буквальному, і в переносному значенні. Стівен Кові «7 навиків високоефективних людей». Вже скоро майже 400 сторінок цієї книги стануть причиною моїх мук, а поки я сповнена такого-сякого ентузіазму, вирушаю додому.

Завершивши усі робочі і домашні справи, а це – близько 11-ої вечора, сідаю за книжку.

Нагадаємо, «Від молитви калорій не меншає», - Олена Лівіцька. ЗМІНИСЬ АБО ЗВІЛЬНИСЬ

Перші кілька десятків сторінок йдуть ніби за планом. Періодично позіхаючи, гортаю їх одна за одною, інколи роздивляючись малюнки. Останні – великий плюс, який суттєво скорочує час моєї «мотивації».
Врешті-решт минає півтори години, а з ними – й 50 сторінок. На годиннику – майже перша ночі, пора спати.
Малюнки - мій порятунок
Малюнки - мій порятунок
На годиннику - майже перша ночі
На годиннику - майже перша ночі

НА ДРУГИЙ ДЕНЬ З’ЯВИЛАСЬ КРЕПАТУРА

Ви знаєте, що таке крепатура від читання? Це коли тобі нудно і сонно вже від самої думки про те, що ввечері знову треба буде ЦЕ читати.

Але «Змінись або звільнись» – не гарна фраза, а реальний експеримент. Тому знову сідаю читати про розширення парадигм, синергію, «принципи збалансованого самооновлення» та інші «цікаві» речі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Чайник» в кросівках», – Людмила Яворська. ЗМІНИСЬ АБО ЗВІЛЬНИСЬ

Звичкою поки й не пахне, та кава, яку майже не п’ю кілька років поспіль, знову смачна…

***

Наступні кілька днів минають під гаслом БДСМБоже Дай Сил Мені витримати це. А ви про що подумали? Хоча, від садизму тут щось таки є…

Я, людина, яка як здавалось, любить читати, тепер знову відчуваю себе школярем, який вчиться, бо ТРЕБА! Ох вже це страшне слово.

Кожен новий день тижня був новою битвою з собою і власною неорганізованістю. Оскільки живу я за 20 хвилин пішки від офісу, а роботи завжди і всюди дуже багато, читати по дорозі чи під час обідньої перерви було не варіантом.
Завдання мінімум - на перший тиждень
Завдання мінімум - на перший тиждень

Виконувати завдання експерименту доводилось пізно вночі. До речі, читати можна в найрізноманітніших позах. Продовжувати не буду, додумайте самі.

Доходило навіть до того, що в процесі ставила будильник на 15 хвилин, засинала, а потім вже з «новими» силами починала читати далі.

***

Нагадаємо, «Мій перший був чорним…», - Іванка Сацик. ЗМІНИСЬ АБО ЗВІЛЬНИСЬ

Непрості будні змусили зробити собі послаблення на вихідних. Тому в суботу я вирішила поставити Кові на паузу і почати іншу книгу. Книга Браяна Трейсі «Зроби це зараз» мотивувала взяти її до рук яскравою жабою на обкладинці та всього лиш сотнею сторінок.

До речі, останню я взяла з собою в робочу поїздку у суботу. І хоч читати в автомобілі не так вже й просто – на розбитих дорогах букви «стрибають». Та на вечір у мене по плану залишилось не так вже й багато сторінок і це неабияк тішило.

Шкода, та вже наступного дня цю книгу я дочитала повністю. Вона мені, попри весь скепсис, таки сподобалось. Там усе коротко і лише по суті. Основна її теза «З’їж цю бридку жабу зараз».

Йдеться про те, якщо на «порядку денному» у тебе завдання з’їсти бридку живу жабу, зроби це з самого ранку і не муч себе зайвими ваганнями. Це правило можна застосувати чи не до усіх життєвих справ. Якщо потрібно зробити щось дуже складне, краще взятись за це одразу.
Читати на вулиці не так вже й погано. Ну і що, що зима?
Читати на вулиці не так вже й погано. Ну і що, що зима?

Може це правило вдасться застосувати й до мого читання. Хоча, для цього потрібно прокинутись на години дві раніше, а це вже – інша історія…

Віталія САХНІК («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні