--> «Гроші на харчування дітей-чорнобильців віддадуть батькам», - міністр | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Гроші на харчування дітей-чорнобильців віддадуть батькам», - міністр

1
11
«Гроші на харчування дітей-чорнобильців віддадуть батькам», - міністр
Тендери на забезпечення харчування дітей-чорнобильців не проводитимуть, а віддадуть гроші батькам.

Про це під час інтерв’ю УНН повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева.

“Коли ми говоримо про зміни у харчуванні дітей у школах, то варто зауважити, що за загальне харчування дітей у школах несе відповідальність місцева влада, яка харчує їх за рахунок коштів місцевого бюджету. Міністерство соціальної політики відповідає за гаряче харчування дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС”, — зауважив міністр.

Міністр зазначив, що проведення тендерів для забезпечення дітей — чорнобильців гарячим харчування не є ефективним механізмом, зокрема такі процедури часто затягуються.

“Раніше харчування дітей постраждалих внаслідок ЧАЕС здійснювалося через проведення різних тендерних процедур. Були часи, коли Міністерство проводило тендерні процедури для того,хто в якому регіоні буде забезпечувати це харчування. Було багато скандалів, і навіть кримінальні справи з цього питання", - додав чоловік.

"Потім ці функції передали на місця, і вже на місцях проводили тендерні процедури і визначали хто буде забезпечувати гарячим харчуванням дітей постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. І от як правило, це теж не достатньо прозора процедура, зокрема ці тендери часто затягуються. І в нас вже є скарги з різних районів, що вже лютий місяць, а ще не визначено, хто цим буде займатися”, — розповів Андрій Рева.

За його словами, принцип за яким розпорядниками коштів, які Міністерство соціальної політики виділяє для дітей — чорнобильців, стануть батьки дозволить уникнути вищезгаданих ситуацій. Адже на батьків і так покладена відповідальність за належне харчування їх дітей.

“Вирішити це питання найкраще за принципом — гроші йдуть за дитиною. Потрібно передати ці кошти батькам, а батьки вже за рахунок цих коштів забезпечать гаряче харчування своїх дітей. Кошти передаються батькам і батьки купують. Відповідальність нестимуть батьки. Тобто ми покладемо на батьків частину відповідальності, яка у них і так є”, — наголосив міністр.

Окрім того, він додав, що всього на 2017 рік на гаряче харчування для дітей — чорнобильців виділено 379 мільйонів 350 тисяч гривень, а це близько 5 тисяч 100 гривень на одну дитину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У дітей є посвідчення 3-тя категорія потерпілих дітей до 18років. Чи будуть виплачувати харчування?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні