Верховну Раду вже повідомили про смерть Миколи Романюка

0
-1
Верховну Раду вже повідомили про смерть Миколи Романюка
До Верховної Ради вже відправили повідомлення про смерть міського голови Миколи Романюка та необхідність призначення позачергових виборів.

Про це «Волинь24» розповіла секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко.

Посадовиця зазначила, що до Верховної Ради вже відправили лист, в якому йдеться про смерть міського голови. Також до парламенту відправили копію свідоцтва про смерть Миколи Романюка.

Недовзі, зі слів чиновниці, до Верховної Ради відправлять й рішення сесії міської ради, яка повинна взяти до відома факт смерті міського голови.

Зауважимо, чергова сесія міської ради відбудеться у п’ятницю, 24 лютого.

Нагадаємо, як розповідав голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев, Верховна Рада протягом трьох місяців із дня припинення повноважень міського голови повинна призначити позачергові вибори.

«Сам виборчий процес буде відбуватися за скороченою системою. На усе відведено 60 днів, десять з яких – територіальна виборча комісія має на підготовку. Через десять днів після оголошення кандидати матимуть право нести документи на реєстрацію», – пояснив посадовець.

Таким чином, якщо будуть дотримані передбачені законодавством терміни, Верховна Рада повинна призначити позачергові вибори Луцького міського голови не пізніше, ніж у першій половині травня. А самі вибори – не пізніше липня.

«Волинь24» також повідомляло, що вибори мера можуть відстрочити на роки.
Зокрема, депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт вважає, що вибори можуть не відбутися і до 2020 року.

Зауважимо, свого часу в Чернівцях п’ять років виконував обов’язки усунутого міського голови секретар ради, у Вараші (колишній Кузнєцовськ) – два роки. Подібні приклади, коли секретарі виконували обов’язки мера по дев’ять–десять, а то й більше місяців є і в інших містах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні