В Одесі затримали банду волинян, які підробляли документи

0
3
В Одесі затримали банду волинян, які підробляли документи
В Одесі затримали банду одеситів і лучан, які підроблювали посвідчення прокуратури, СБУ, техпаспорти, бланки державних установ суворої звітності.

В масштабній операції з викриття злочинців брали участь як одеські, таки і київські поліцейські, а також працівники Служби безпеки України та прокуратури, - повідомляєє видання «Думская».

За інформацією джерела, колектив підпільного «приватного сервісного центру» складався з 18 осіб - одесити і жителі Луцька. На даний момент в різних регіонах України, в тому числі і в Одесі, затримані десять членів групи.

«Всього в спільній операції брало участь понад півсотні правоохоронців. Виробники фальшивих документів брали замовлення у приватних осіб на виробництво будь-яких документів, будь-якої складності. За два роки вони встигли зробити більше 1000 документів.

Шахраї використовували електронні бази обліку МРЕВ, а також інших держслужб. Особливим попитом користувалися підроблені технічні паспорти на автомобілі. В результаті операції по Україні було вилучено 60 автомобілів-двійників з підробленими документами. Більшість з них числиться в розшуку за викраденнями за кордоном », - зазначив наш співрозмовник.

Відносно банди шахраїв відкритий ряд кримінальних проваджень по підробці документів.

Затримання прокоментувала прес-служба Нацполіціі.
Мережа працювала наступним чином. Поки одні приймали замовлення на виготовлення необхідної «продукції», інші незаконно втручалися в роботу офіційних електронно-обчислювальних машин, підшукували інформацію про автомобілі, щоб потім, використовуючи корупційні зв'язки в регіональних сервісних центрах, виготовити підроблені документи і номерні знаки на автомобілі-двійники.

«Ми провели 62 обшуки в 11 областях, майже половині України - від Маріуполя до Волині, включаючи Одесу і Київ», - зазначив глава Нацполіціі України Сергій Князєв.

Уточнено число вилучених «двійників» - 55. Також виявлені підроблені документи про реєстрацію, бланки, номерні знаки, документи, ключі від викрадених автомобілів, обладнання для перебивання номерів агрегатів і вузлів та інші.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні