ТОП-5 найдорожчих ділянок, які продали в Луцьку

0
1
ТОП-5 найдорожчих ділянок, які продали в Луцьку
Із 2007 року Луцька міська рада почала продавати вільну землю на конкурентних засадах – через проведення аукціонів. Уже в перший рік від продажу вільних ділянок міський бюджет отримав 44,6 млн грн.

Із того часу в місті відбулося 13 таких земельних аукціонів.

Тривалий час – із 2012 і до минулого року – продаж міської землі призупинили. То змінювалось законодавство, то вибирали привабливі ділянки, продаж яких може принести реальну користь. Зрештою, у липні 2016 року практику торгувати вільною землею відновили.

Видання «Волинь24» підготувало рейтинг земельних ділянок, продаж яких приніс міському бюджету найбільші гроші.

5. Карбишева, 8

На першому ж земельному аукціоні, який відбувся 9 серпня 2007 року, продали землю за одну із найсолідніших цін. За ділянку, що трохи менша півгектара (0,466 га) на вул. Карбишева, 8, вторгували 1,4 млн грн.

Призначення ділянки – для будівництва та обслуговування виробничих приміщень.

4. Карбишева, 6-Б

Наступну за розміром вторгованого продали ділянку у цьому ж районі – на вул. Карбишева, 6-б влітку минулого року. Усього за 14 «соток» отримали до бюджету 1,53 млн грн.

Ділянка розташована навпроти розважального центру «Адреналін-Сіті» і призначена для будівництва та обслуговування об’єктів торгівлі. До слова, стартова ціна ділянки була суттєво меншою – 303, 7 тис грн.

3. Карбишева, 10

Іще одна вдало продана ділянка розташована в цьому районі – на вул. Карбишева, 10. Її також продали однією із перших – у листопаді 2007 року. За 0,466 га вторгували для бюджету 1,54 млн грн.

Призначення ділянки – для будівництва та обслуговування виробничих приміщень.

Усі три ділянки – вільна земля, що розташована ліворуч вул. Конякіна – навпроти колишнього заводу синтетичних шкір, нинішнього «Адреналіну».

2. Рівненська, 76-М

Трохи більше двох гектарів землі на вул. Рівненській, 76-м продали у квітні 2008 року рівно за 3 млн грн. Цю вільну земельну ділянку придбали для спорудження виробничих, складських та торгових приміщень.

1. Ковельська, 17

Найвдаліший для луцького бюджету земельний аукціон відбувся в жовтні 2007 року. Ділянку, площею трохи менше трьох гектарів, продали за рекордну суму – 30,4 млн грн. Вторговані гроші більш, як вдесятеро перевищили стартову ціну: за експертно-грошовою оцінкою її вартість становила 1,9 млн грн.

«Моїм завданням було визначити найбільш перспективну ділянку і провести зразково-показовий аукціон. Для цієї ділянки на вул. Ковельській, 17 спеціально запросив фірми з Києва, щоб добре поторгувалися. Це було дуже важливо для наступних торгів», – пригадав історію із продажем ділянки тогочасний міський голова Богдан Шиба. Екс-мер пригаадує, що за вторговані гроші провели ремонт деяких доріг та дахів, у тому числі – вул. Набережну та дах школи №3.

Землю купило ТОВ «Адендум», власниками якої були вірменські бізнесмени. Тут планували збудувати торговий центр, проте фірма збанкрутувала. Відповідно, усе майно – продали з аукціону, не стала винятком і ділянка на вул. Ковельській.

Новий власник землі, ПП «Західенергоресурс», наразі віддав її в оренду. Своєю чергою орендарі, житлово-будівельний кооператив «Капучіно-4», планують тут зводити житло.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні