Життя без болю в спині можливе. В санаторії «Поділля» на Вінничині розробили унікальний комплекс терапії*

2
9
Життя без болю в спині можливе. В санаторії «Поділля» на Вінничині розробили унікальний комплекс терапії*
На Вінниччині є унікальні родовища мінеральних води та грязей. В санаторії «Поділля», що у Хмільнику, вже 44 роки успішно використовують дари природи для лікування серцево-судинних захворювань, опорно-рухового апарату та для профілактики захворювань нервової системи.

За останні роки фахівці санаторію розробили дієві методики лікування хребта. Адже в структурі захворюваності населення України захворювання опорно-рухового апарату є найбільш поширеними. І це не лише проблема нашої країни.

За даними ВООЗ на різні захворювання опорно-рухового апарату страждає майже 80% населення землі.
Лікарі відзначають, що «проблеми зі спиною» часто є причиною багатьох недуг. Стан хребта впливає на внутрішні органи, на крово- і лімфообіг. Встановлено, в майже половині випадків ішемічна хвороба серця пов’язана зі змінами в хребті, а головний біль часто обумовлений порушеннями в зоні шийних та верхніх грудних хребців.

Захворювання хребта бувають різні. Одним з найпоширенішим є остеохондроз – це захворювання міжхребцевих дисків. Існує чотири стадії захворювання. На третій стадії утворюється міжхребцева грижа. При грижі в бік отворів спинномозкових перерізів відбувається тиск на нервові корінці, а грижа в бік спинно-мозкового каналу призводить до стиснення спинно-мозкових структур. Міжхребцеві грижі можуть привести навіть до паралічів.

Грижі лікують кількома способами. Але хірургічне втручання не завжди вирішує проблему. Одним з дієвих способів лікування фахівці призначають витяжку (тракцію) хребта.

В санаторії «Поділля» використовують комплексні методи лікування, поєднуючи процедури з радоновими ваннами, торфолікуванням та фізіотерапією.

«Ми пропонуємо радонові ванни, лікувальні торфогрязі та фізіотерапію або витяжку (тракція) в радоновій воді з підводним душ-масажем. В нас є підводна витяжка. Це одна з кращих методик, відпрацьована за багато років. Спочатку проводиться підводний душ-масаж, яким розслаблюється хребет та готуються м’язи, потім людину на спеціальному обладнанні опускають у радонову воду при температурі 35 – 36 градусів. Найкращі умови для тракції хребта саме в теплій воді.


Окрім того, в нас є і комп’ютерна витяжка - американський апарат «Тритон». З апаратом працює невропатолог і комп’ютер задає програму, яка дозує силу тракції.

Після витяжки людина повинна протягом години полежати, щоб стабілізувати хребці. Потім пацієнт вдягає спеціальний пояс, в якому ходить дві години. Довше не можна, бо м’язи повинні самі тримати хребет.

Після лікування в санаторії, ми даємо рекомендації вдома робити спеціальні вправи щоб укріпити м’язово зв’язочний апарат, щоб він тримав хребці в правильному положенні», - розповідає начмед санаторію Леонід Марчук.

Директор санаторію Анатолій Реп’ях та начмед Леонід Марчук
Директор санаторію Анатолій Реп’ях та начмед Леонід Марчук

Люди, з якими нам вдалось поспілкуватись в санаторії, відмічають, що після проходження курсу процедур вони надовго забувають про біль.

«Я з Сумщини, працюю в прикордонній службі. До санаторію на лікування приїхала вже другий раз. Ви знаєте, після процедур я почуваюсь іншою людиною, мене нічого не болить. Я на півроку забула про спину», - ділиться пані Ірина.

Методики лікування є різними, їх підбираються індивідуально. Стан здоров’я пацієнта постійно тримають на контролі, призначаючи за необхідності аналізи та діагностику.

В санаторії є також гарна лікувальна та фізіотерапевтична база. Окрім торфолікування та радонових ванн, пацієнтам можуть призначати сухі ванни, світлолікування, лазеротерапію, аромотерапію, і навіть гірудотерапію.
Гірудотерапія
Гірудотерапія

В фізкультурно-оздоровчому корпусі проводять лікувальну фізкультуру, гідрокінезотерапію (фізкультура у воді), механотерапію (розробка суглобів на апаратах). Пацієнтів також вчать вправам для укріплення м’язів спини.

А ще в «Поділлі» просто чудовий та душевний колектив, який приймає гостей як в дома. Чого тільки варта традиція вітати іменинників з Днем народження. Від несподіванки, в людей сльози на очі навертаються. І не даремно до Хмільника їдуть зі всіх куточків світу. В санаторії лікуються жителі України, Білорусі приїжджають навіть з Європи, Ізраїлю та США. Зараз санаторій, який розрахований на 500 місць заповнений повністю. Путівки бронюють лише з наступного місяця.

Довідка:
ТОВ «Санаторій «Поділля» знаходиться за адресою: вул. Курортна, 10, м. Хмільник Вінницької області, 22000
Замовити путівку та отримати консультацію можна за телефонами:

+38 (04338) 2-44-31
(067) 23-23-415
(063) 68-55-053
(095) 63-59-606
Факс: +38 (04338) 2-31-02


Парафінолікування
Парафінолікування
Сухі ванни
Сухі ванни

Фізіотерапія
Фізіотерапія
Фітосауна
Фітосауна
Внутрішньо судинне лазерне опромінення крові
Внутрішньо судинне лазерне опромінення крові
Кабінет косметолога
Кабінет косметолога
Кабінет окуліста
Кабінет окуліста
Фітобар
Фітобар
Лікувально фізкультурний комплекс
Лікувально фізкультурний комплекс
Корпус з кімнатами для проживання
Корпус з кімнатами для проживання
Їдальня
Їдальня
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їхати треба... ну хоча б заради дівчат... До таких можна ходити на процедури... Сухі ванни і таке інше
Відповісти
Супер! Відпочивала там. Багаато можливостей, неймовірні люди там працюють! Якщо є можливість - всім раджу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні