РНБО вимагає від Кабміну заборонити експорт вугілля

4
10
РНБО вимагає від Кабміну заборонити експорт вугілля
Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури» від 16 лютого.

Про це йдеться в рішенні РНБО від 16 лютого, затвердженому президентським указом №37/2017, - пише УНІАН.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

«Кабінету міністрів України невідкладно вжити вичерпних заходів щодо диверсифікації джерел постачання вугілля в Україну та створення резерву енергетичного вугілля; забезпечити тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, припинення експорту з України вугілля кам'яного марки антрацит», - йдеться в документі.

Кабміну доручено невідкладно вжити вичерпних заходів щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України.

"Національній поліції України, Національній гвардії України, Службі безпеки України забезпечити безпеку та унеможливити у встановлений законом спосіб спроби порушення громадського порядку на об'єктах критичної інфраструктури. Службі безпеки України невідкладно активізувати роботу щодо нейтралізації спроб російських спецслужб, їхньої агентури, пов'язаних з ними підривних елементів та диверсійно-розвідувальних груп ускладнити функціонування об'єктів критичної інфраструктури", - сказано у документі.

Також РНБО зобов’язала Кабмін затвердити порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях та перелік товарів, заборонених для переміщення, й опрацювати і запровадити план дій щодо посилення боротьби з незаконним переміщенням товарів у районі проведення АТО.

Крім того, Кабмін зобов’язаний організувати у районі проведення АТО ремонт пошкодженої транспортної інфраструктури (мостів, залізничних переходів тощо).

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня воїни АТО і деякі народні депутати ініціювали блокаду залізничних переходів, за якими антрацит поставляється з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України. За даними уряду, всі поставки було зупинено 10 лютого 2017 року.

За даними компанії - оператора об'єднаної енергосистеми «Укренерго», існуючий запас антрациту (842 тис. тонн на 12 лютого) можна використовувати впродовж 40 днів. В результаті цієї блокади під загрозою виявилося надійне енергопостачання деяких галузей та інших споживачів, тому 15 лютого Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні ухвалив рішення про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії, який передбачає скорочення споживання дефіцитного вугілля антрацитної групи при забезпеченні повної стабільності роботи енергосистеми країни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вы реально представляете что происходит в стране?!
Мне кажется нам подсовывают какие то лживые новости и мы часто не получаем новости из первых рук.
Перебрав кучу источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где чувствуется что журналисты дают хоть какую то картину жизни в которой живем.
Очень важно в современном мире отбирать качественные средства массовой информации.
Вот еще одна свежая статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти
Как и многие наши украинцы искал как уехать в Польшу и заработать денег.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много фильмов на Youtube, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/kakie-dokumenty-nuzhny-dlya-raboty-v-polshe.html
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте ненужные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/prognoz/predskazaniya/astrologichnij-prognoz-dlya-ukra%D1%97ni.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/stipendiya-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/novini/rik-ogolosheno-v-ukra%D1%97ni-rokom-matematichno%D1%97-osviti.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/kurs-dollara-v-ukraine.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні