«УКРОП» вимагає припинити торгівлю з терористами*

3
2
«УКРОП» вимагає припинити торгівлю з терористами*
«УКРОП» вимагає ухвалення закону про тимчасово окуповані території, який покладе край торгівлі з терористами, та створення Тимчасової слідчої комісії для перевірки двостороннього товарообігу між Україною і так званими ЛНР та ДНР.

Про це повідомляє прес-служба «УКРОПу».

Текст заяви публікуємо без змін.

«Запровадивши надзвичайні заходи на ринку електроенергії, уряд, насамперед, розписався у власній неспроможності та небажанні гарантувати енергетичну незалежність України. Вугільні шахти, які добувають необхідний Україні антрацит, опинилися під контролем проросійських бойовиків не сьогодні.

Однак за увесь час окупації Донбасу Кабмін не подбав про диверсифікацію джерел постачання палива для українських ТЕС, переведення їх на альтернативні марки вугілля, збільшення виробництва атомної електроенергії чи її закупівлю за прийнятними цінами.

І якщо перекриття постачання вугілля лише трьома гілками залізниці, яке здійснили учасники торговельної блокади, штовхнуло уряд на запровадження фактично надзвичайного стану в енергетиці, то страшно навіть уявити, на які капітулянтські кроки пішли б наші керманичі, якби одного дня Путін наказав своїм маріонеткам не продавати Україні вугілля взагалі.

Тимчасові надзвичайні заходи – це не вихід з енергетичної кризи. Навпаки – це консервація проблем та поглиблення корупції через запровадження ручного управління галуззю.

Ми переконані, що критичний стан в енергетиці, про який говорить Кабінет Міністрів, викрив не лише безвідповідальність українських можновладців, а й їхні підкилимні бізнес-домовленості з Росією та українськими олігархами, які мають фінансову зацікавленість у тому, щоб Україна купувала вугілля з Донбасу за світовими цінами.

УКРОП вимагає ухвалення закону про тимчасово окуповані території, який покладе край торгівлі з терористами, та створення Тимчасової слідчої комісії для перевірки двостороннього товарообігу між Україною і так званими ЛНР та ДНР. Інтереси окремих осіб не повинні ставитися вище від національних інтересів України, які полягають в енергетичній незалежності від РФ та підконтрольних їй псевдореспублік!

Наразі ми є свідками того, як чинний Кабінет Міністрів замість того, щоб стати урядом національного порятунку, перетворюється на уряд національної капітуляції.

Розплачуються за все це прості українці, яким спочатку підвищили тарифи на електроенергію, а тепер відключатимуть її. Керівництво держави продовжує випробовувати терпіння свого народу, який і без того обурений соціальною несправедливістю.

Це небезпечні й непродумані кроки, як і намагання перекласти відповідальність за ситуацію в енергетичній галузі на учасників торговельної блокади!

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» вимагає звіту уряду у Верховній Раді. Ми хочемо почути відповіді на такі запитання:

1. Які заходи вживаються для того, щоб Україна не залежала від вугілля з окупованих територій?

2. Чому на тлі загального зростання виробництва вугілля в Україні шахти на заході зменшили видобуток, а на сході – наростили його?

3. Хто саботує енергетичну безпеку держави та від чиєї політичної волі залежить відмова від вугілля з непідконтрольних районів?

Досить шантажувати український народ та зраджувати національні інтереси!».
Теги: укроп
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коломойський купляє нафту в Росії, чи спонсорує ворога.
Відповісти
Крім Палиці реально більше ніхто нічого не робить
Відповісти
що він робить? займається банальним підкупом виборців?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні