--> Волинський депутат просить тимчасово зменшити єдиний податок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський депутат просить тимчасово зменшити єдиний податок

0
10
Волинський депутат просить тимчасово зменшити єдиний податок
Депутат Волиньради Михайло Імберовський запевняє, що тимчасове зменшення єдиного податку - це реальна допомога дрібним підприємцям у перехідний період.

Про це він пише в блогах на «Волинь24».

Він, зокрема, зазначив, що в розвинутих європейських країнах влада дбає про підприємців. А українські чиновники протягом багатьох років не шукають діалогу з підприємцями, а лише збільшують податковий тиск.

Він додав, що у грудні 2016 року Верховна Рада збільшила зарплату до 3200 гривень.

«Від неї нарахування ЄСВ та єдиного податку, який підприємці сплачують до бюджету і який встановлюється органами місцевого самоврядування для підприємців першої групи оподаткування - 160 гривень в місяць та другої групи оподаткування - 640 гривень в місяць», - зазначив депутат.

Через швидкі зміни підприємці не встигли підготуватися, тому, щоб не збанкрутувати, багато з них змушені закривати бізнес, або піднімати ціну на товар чи скорочувати працівників.

«Я сам є підприємцем і не можу спокійно спостерігати, як знищують той клас, який має бути економічною опорою держави. Я зареєстрував в облраді проект звернення з проханням до місцевих рад мінімізувати ставки єдиного податку для фізичних осіб - підприємців першої та другої групи на 2017 рік», - додав Імберовський.

Тож він пропонує, щоб для фізичних осіб підприємців першої групи податок був в обсязі не більше 5% від прожиткового мінімуму або 80 гривень у місяць, а для підприємців – платників другої групи в обсязі не більше 10% від мінімальної зарплати, або до 320 гривень у місяць.

«Такий крок назустріч підприємцям дозволить їм менш болісно пройти шлях виводу із тіні робочих місць. Недоотримавши якусь копійку до місцевого бюджету сьогодні, завтра малий бізнес сторицею поверне цей борг новими робочими місцями, новими якісними послугами та сплатою податків», - запевнив він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні