«За 25 років Незалежності нічого не зроблено!» – луцький депутат захищає радянські свята

3
0
«За 25 років Незалежності нічого не зроблено!» – луцький депутат захищає радянські свята
Законопроект, яким пропонується, зокрема, скасувати, 8 березня та 9 травня як вихідні дні «неправильний і негативний» - вважає депутат Луцької міської ради Микола Дендіберін.

«За 25 років незалежності України нічого не зроблено, люди з кожним роком живуть все гірше й гірше, а ми зараз працюємо то над пам'ятниками, то над змінами вулиць…» – цитує депутата видання «Конкурент».

«У нас ламати всі вміють, будувати не вміють. Що ми можемо зробити? Змінюємо вулиці, змінюємо дати Дня Перемоги, 8 Березня і так далі. Через декілька років прийде нове покоління, знову будуть пропонувати свої закони, пам'ятники… Та це все неправильно!» - обурюється обранець.

«Гроші витрачаємо куди завгодно, аніж пустити їх за призначенням» - додає він.

«Я взагалі великий противник того всього. І що, зараз День Перемоги відмінити? А скільки українців загинуло? Це що, українці не воювали? Всі покоління жили на цьому. Це неправильно і негативно» - резюмує Микола Дендіберін.

Нагадаємо, що представниця Українського інституту національної пам’яті на Волині, історик і журналіст Леся Бондарук пояснила запропоновані зміни потребою замінити свята з радянського минулого святами, заснованими на базі українських національних традицій та власної історії.

Також нагадаємо, волинська гендерна експертка Марія Дмитрієва вважає негативним намір скасувати свято 8 березня, як «чи не єдиний день на рік, коли можновладці і суспільство вголос говорять про внесок жінок в існування держави, в її економіку, культуру, науку, не кажучи про величезні обсяги неоплачуваної хатньої праці».

Довідка

Український інститут національної пам'яті пропонує впорядкувати календар державних свят і пам'ятних днів.

Законопроект "Про державні й інші свята, пам'ятні дати і скорботні дні" був розроблений ще у червні 2016 року. Нещодавно його представили для громадського обговорення.

Серед основних змін, які пропонує УІНП:

- відмовитися від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він припадає на суботу чи неділю, виняток становитимуть Різдво та Великдень;

- замість вихідного дня 8 березня хочуть встановити державне свято і вихідний Шевченківський день (9 березня);

- замість 1-2 травня – запровадити у другу п'ятницю вересня День сім'ї як вихідний день;

- вихідний день 9 травня – День перемоги на нацизмом у Другій світовій війні (це свято залишається державним) перемістити на 8 травня – День пам'яті та примирення тощо
.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
може він помиляється?... Про свята - 9 березня назвати день любові -бо Шевченко любив жінок . 1травня день Весни , 8травня памяті предків бо без них небулоб і нас якби вони не кохались і не воювали....
Відповісти
Ще там дендібєрін щось патякає.Спитайте його, а що він зробив?Максимум що він може, примазуватися до чужих успіхів.Всі хто в темі знають цього клоуна.Дітвора так і називають цього "тренера" двірником.
Відповісти
Ось кого треба у депутати а можна і у мери
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні