--> Волинська пенсіонерка довела в суді, що вона не українка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинська пенсіонерка довела в суді, що вона не українка

4
2
Волинська пенсіонерка довела в суді, що вона не українка
Пенсіонерка з Ковеля довела, що вона не українка, а німкеня.

81-річна жінка каже, що під час війни втратила свідоцтво про народження, тож довелося виготовити нове у 1965 році, - пише Район.Ковель.

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану тоді відновив запис, однак в документі допустив помилку в національності її матері, оскільки вказав, що за національністю вона українка, хоч остання була німкенею.

Ковельчанка звернулася до міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану та заявила про помилкові відомості. «Підняли» архівні дані: матір заявниці народилася у листопаді 1909 року, що підтверджується архівною копією актового запису з метричної книги Вормс-Йоганестальської парафії (селище Вільгельмсталь) Одеського повіту Херсонської губернії (нині Березанського району Миколаївської області), батьками були уродженці Німеччини та за національністю німці.

Встановлення факту неправильності в актових записах щодо національності має для жінки юридичне значення бо така помилка ускладнює оформлення необхідних для подальшого життя документів з метою отримання громадянства Німеччини, тому вона змушена була звернутися до суду.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Володимир Бондар заяву задовольнив повністю, встановивши факт належності матері заявниці до національності «німкеня», шляхом внесення міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану відповідних змін до актових записів, у тому числі про народження двох її дітей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Внуки заставили бабку продати батьківщину.
Відповісти
Внуки не заставляли бабку продавати батьківщину, а батьківщина змусила бабку і внуків підтвердити своє коріння через бажаеня жити краще.
Відповісти
у них бажання отримувати більшу соціальну допомогу, бо вкалувати,як німці, вони всерівно не будуть
Відповісти
Якби замість свідоцтв про народження чи одруження (що вносились в комп'ютерну базу даних з помилками) видавали копії з актової книги, то не було б жодних проблем. А так ці копії треба отримувати лише через суд...(((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні