Головний медик каже, що на Волині забагато лікарень

5
6
Головний медик каже, що на Волині забагато лікарень
На Волині знаходиться надлишкова кількість лікарень. Саме тому в малопотужних медзакладах у лікарів не достатньо практики, оскільки для підвищення їх кваліфікації фізично не вистачає пацієнтів.

Про це розповів начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк у прямому ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 10 лютого, - інформує Конкурент.

"Госпітальний округ – це функціональне об'єднання лікувальних закладів для надання спеціалізованої вторинної медичної допомоги населенню, яке проживає на цій території. Не буде генерального директора, який буде вирішувати, де і куди відправляти фінанси чи як має працювати та чи інша лікарня. Створення госпітальних округів – це спроба полікувати пацієнтів. Ми розуміємо, що в нас надлишкова кількість лікарень, і ті ресурси, які б могли працювати на послугу, на допомогу в реанімації, на безкоштовні ліки, на інші програми в нас, на жаль, витрачаються на стіни, на заробітну плату персоналу, на абсолютно непродуктивну роботу. Тут два аспекти: медичний (я б його поставив на перше місце) та економічний", – наголосив він.

Із його слів, лікарі у малопотужних лікарнях мають недостатньо практики через нестачу пацієнтів, тож не можуть фахово займатися своєю роботою.

"Якщо хірург оперує один раз у два тижні чи місяць, то він не може бути кваліфікованим хірургом. Безпечніше людину доставити в ту лікарню, де їй може бути надана хороша медична допомога... Пропонується створити раду госпітального округу, куди входитимуть представники районної ради, районної адміністрації, представники територіальних об'єднаних громад, медичні представники і працівники обласної державної адміністрації, які будуть колегіально вирішувати справи. Це рішення буде не остаточне. Закон про місцеве самоврядування ніхто не відміняв. Я тут взагалі загроз не бачу ніяких. Те, що лікарень забагато, – точно", – резюмував Ігор Ващенюк.
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який він розумний, слів нема. Цікаво, як би він говорив, як би жив в с. Мерва, Горохівський р-н. Де до Берестечка в лікарню 5 км, в Горохів - 35, а в Луцьк - 80. На вулиці зима, а в тебе апендицит і тре їхати до Луцька. Бо наші горе реформатори позакривали найближчі лікарні.
Ніх**на вони за людей не думають.
Відповісти
"Болотна" позиція чиновника Ващенюка зайвий раз підтверджує, що влада завжди виступала ворогом власного народу. Він не став лікарем, і не доріс до чиновника. Друга освіта - академія при президентові України. Вчився, коли ще працював в онкодиспансері. Гандон. Слизняк, який йде на поводу в Гунчика. Гнобитель бідних поліщуків, яким доступ до елементарної медицини стане золотим.
Відповісти
Що хотіли, те й маємо. А хто не скаче ....
Відповісти
Пенсію на пенсію!!!!!
Відповісти
Можна подумати що в обл лікарні хірурги оперують!а не асистують раз в тиждень чи в два?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні