Лучанин судиться за квартиру, яку продали через борги

5
-3
Лучанин судиться за квартиру, яку продали через борги
У Луцьку розпочався суд по справі лучанина, квартиру якого продали за комунальні борги.

Торік квартиру про дали через електронні торги, - повідомляє Волинське телебачення.

У Луцькому міськрайонному суді розпочали розгляд справи за позовом Олександра Швейгера. Торік, коли його квартиру продали за комунальні борги через електронні торги, історія набула особливого резонансу.

Це перший і поки єдиний такий випадок в Україні. На думку сторони позивача, державні виконавці не мали права цього робити. Нині вони та новий власник квартири є відповідачами у цій справі.

Скандальна історія з відчуженням майна через борги за “комуналку” розпочалась навесні 2016 р. Власники квартири на Коновальця заборгували майже 50 тисяч гривень. Комунальники звернулися до суду. Феміда ухвалила рішення стягнути заборгованість через виконавчу службу. У результаті квартира пішла з молотка через електронні торги.

"Про те, що мали квартиру продавати, я не знав, – каже Олександр Швейгер.

"Не знав навіть, що суд був – щоб якось оскаржити, чи ще щось… З бабці 20% з пенсії вираховували кожного місяця, я деяку суму гасив. Чому вони нічого не залишили, вони ж були тут, ніякого документу про те, що суд має бути?", - додає чоловік.

Попереднє слухання під головуванням судді Інни Плахтій відбулося без позивача Олександра Швейгера. Його інтереси представляє Олег Огородник.

"Якби його попередили, що до такого-то числа заплатиш цю суму, я думаю, будь-яка людина б взяла кредит і заплатила… Вони належним чином не повідомили і думали, що в цій квартирі ніхто не проживає. Її описали, продали, ніхто шуму не підіймав", - каже правозахисник.

Зараз у квартири — новий власник. Він придбав її через систему електронних торгів. Сплатив гроші. Нині він та перший відділ державної виконавчої служби Луцька є відповідачами у цій справі.

Під час попереднього слухання сторони звернулися до суду з клопотаннями щодо долучення до справи свідків та оголошення перерви в засіданні. Суддя Плахтій підтримала їх. Наступне слухання відбудеться на початку березня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну що - дови...сь?! Підняли галас на всю Україну, пропіарились, а тепер отримаєте по саме неможу!!! Про людей дбати треба, а не про піар!!!
Відповісти
За комунальні послуги потрібно платити. Такий борг зібрався не за рік і не за два. Люди просто систематично не платили, бо один раз уже держава простила борги за комуналку.
Відповісти
А слабо відібрати у товстосумів у яких боргів ще більше, а то знайшли беззахисного хлопчину і пропиарились!
Відповісти
Да за комуналку треба платити, але і суми повинні бути адекватні до зарплат і пенсій, а то ціни у нас на все європейські, а зарплати ні. Люди вже із субсидіями не можуть платити, бо платіжки захмарні, і це ми таку Україну будуємо,щоб бути жебраками і бомжами, а влада наживається. Подивіться які чиновники собі зарплати поробили, а чому людям ні, дали 3200 і що за них можна купити - нічого! Гнати цю владу вже треба, так як яника.
Відповісти
і хто це повірить ,що боржники нічого не знали,що у них така значна заборгованість за комунальні платежі? А зараз з себе корчать невинних ягняток? Тут бідні пнсіонери стоять в чергах і своєвчсно хоть 100 грн несуть платежі за комуналку,а якийсь там Швейгер певно самий хитрий - нічого платити не собираєься.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні