--> В селі біля Луцька - спалах скарлатини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В селі біля Луцька - спалах скарлатини

0
0
В селі біля Луцька - спалах скарлатини
В одному з сіл під Луцьком зафіксовані випадки захворювання на скарлатину. В

Про це розповіла завідувач Підгайцівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Ольга Гунько, - пише Волинь нова.

Завідувач повідомила, що в грудні минулого року було зафіксовано до десяти випадків скарлатини. А після того, як діти вийшли з канікул, знову з’явилися поодинокі випадки. За свою лікарську практику, із 2002 року, жінка взагалі не стикалася з цим захворюванням. Ольга Гунько наголосила, що наразі не йдеться про епідемію.

Як відомо, скарлатина – гостре інфекційне захворювання, викликане стрептококом, і дуже заразне. Тому воно виникає, як правило, там, де є скупчення дітей. Передається повітряно-крапельним та побутовим шляхами. Вихованці дитсадків, наприклад, можуть «підхопити» цю недугу через іграшки, посуд.

Разом із тим, каже Ольга Гунько, скарлатина легко лікується. Якщо правильно встановити діагноз, почати антибіотикотерапію в першу добу, то дитина до її кінця стає вже не заразною.

Лікарка наголосила, що наразі не йдеться про епідемію. Поява скарлатини, ймовірно, пов’язана з циклічністю її виникнення, як і будь-якої інфекційної хвороби, яка періодично нагадує про себе спалахами.

Нагадаємо, волинян попереджають про загрозу кору.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні