Сподобається підліткам та імпотентам, - Навроцька розкритикувала виставку порнографічних розмальовок

7
5
Сподобається підліткам та імпотентам, - Навроцька розкритикувала виставку порнографічних розмальовок
Директор Луцького художнього музею Зоя Навроцька розкритикувала виставку Марії Островської «Безгрішні».

«Дивує, ба, навіть, розчаровує активність, з якою навколомистецька спільнота Луцька обговорює більш аніж посередню виставку Марії Островської», - написала жінк.

Вона зазначила, що посили респондентів у соціальних мережах не менш дилетантські, аніж самі витвори художниці.

«Ця подія – невтішний сигнал як про здрібніння художньої культури в нашому місті, так і про до краю низький рівень споживача мистецтва», - написала Навроцька.

І додала, що ця експозиція розвіює будь-які припущення, цілком нівелюючи попередні здобутки художниці:

«Перш за все вона демонструє цілу низку професійних проблем, які, зазвичай, вирішуються ще на студентській лаві: квола, якщо не сказати дубова лінія, невміння зорганізувати простір, неспроможність досягти стилістичної цілісності композиційної побудови, поєднання в одному творі елементів непоєднуваних – тих, що запозичені з різних естетичних систем: народних традицій, академізму, соцреалізму, наїву тощо», - розкритикувала авторка допису.

Не схвалила вона і сюжетів Марії Островської:

«Вочевидь, вона, як не дуже освічена художниця, претендуючи на новаторство і епатаж, сподівалась приголомшити сучасників відкриттям досі нечуваного і незнаного світу, навіть не підозрюючи, що тема еротики вічна».

Навроцька припустила, що художниця відноситься до митців, які вважають, що до них в мистецтві взагалі нічого не відбувалося:

«А отже банальна назва виставки, примітивні образи, запозичені технічні прийоми, якесь імітування хоругв, ляльки-мотанки, члени, вагіни, статеве злягання, вінки, хрести, вишиванки, козацькі оселедці – усе це без особливих роздумів перемішане в єдиному казані й подане як революційний пошук прогресивної художниці».

І резюмувала:

«Запитання: «А де ж тут мистецтво?» – зависло в повітрі. Окрім психологів, для яких подібна виставка – прекрасне поле для досліджень різного виду людських комплексів, вона, без сумніву, буде мати великий успіх у вугристих підлітків або пристаркуватих збочених імпотентів».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
....на всі 100%
Відповісти
Це не виставка - це порно... жаль як все низько падає.. хочеться світлого мистецтва..
Відповісти
Класна виставка і сам художник ,як людина класна,усе подобається!!! Це один із напрямів в творчості і Марійка його по своєму розкрила і подала нам на огляд!! То її бачення,то її мистецтво,нам воно або сподобалолось або ні,тоді ми шукаємо ,що саме нам до вподоби! Новротську я дуже поважаю але це занадто жорстока,не оправдана критика!!!
Відповісти
Очевидно, того, що на цій мазні Островської, тобі бракує або твою піську вже давно зятягнуто павутиною. Купи собі "їбальні" прибамбаси, а такого "мистецтва" нам не треба.
Відповісти
Приберіть картину. Діти мають телефони і теж читають новини. Декому зарано ще в вникати в деталі.
Відповісти
Больна на голову.А чому дозволяють таке виставляти назагал.Це неподобство.,позор.Дійсно,якщо тобі не вистачає цього,то сама собі малюй і двись.Оштрафувати за таке її потрібно.Це порнографія.
Відповісти
Такі малюнки повинні висіти у відповідних "по темі" місцях, а не в галереї мистецтв. Діти приходять дивитись цей "посібник". Де культура? Пробачте, але гидко.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні