Авдіївку обстрілюють вже третю добу

0
0
Авдіївку обстрілюють вже третю добу
Бойовики штурмують позиції ЗСУ у районі Авдіївки, відмовились від режиму "тиші".

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на повідомлення зі штабу АТО.

Російсько-окупаційні війська не припиняють штурмові дії у районі населеного пункту Авдіївка.

Терористи активно застосовують артилерію й міномети.

"Окупантів не зупиняють навіть власні втрати, яких вони зазнали внаслідок спроб захоплення українських позицій", - наголосили у штабі АТО.

У зв'язку зі складною ситуацією командування сил АТО запропонувало протилежній стороні забезпечити 31 січня дотримання режиму "Тиша".

"Це мало на меті дати можливість російсько-окупаційним військам здійснити пошук та евакуацію тіл своїх загиблих у цьому районі бойових дій. Про вказане було заздалегідь поінформовано російську сторону СЦКК встановленим порядком", - розповіли у прес-центрі АТО.

Проте, зазначили у штабі, протилежна сторона цю пропозицію проігнорувала.

За даними штабу АТО, протягом останніх днів у районі Авдіївки окупанти неодноразово намагалися штурмувати українські позиції, і, зазнавши втрат, змушені були відступати.

Учора, 31 січня, на Донецькому напрямку в районі Авдіївки російські окупанти випустили по українських позиціях близько сотні снарядів з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град».

«Загарбники продовжили обстріли наших позицій переважно з важкого озброєння», – йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку зі 122-мм артилерії бойовики обстрілювали Водяне та Бердянське, а зі 120-мм мінометів – Новогригорівку, Красногорівку, Павлопіль, Талаківку, Новотроїцьке та знову ж – Водяне.

Також бойовики обстрілювали позиції українських військових зі 152-мм артилерії й багаторазово вогонь вели танки.

По Авдіївці, Опитному та Верхньоторецькому вогонь вели 120-мм міномети, по Луганському – гранатомети та стрілецька зброя; по Широкиному та Новогригорівці бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, по Чермалику працював снайпер.

На Луганському напрямку російсько-окупаційні війська неодноразово вели вогонь по наших позиціях із 82-мм мінометів у районі Кримського, Троїцького та Новозванівки.

«Загалом зафіксовано 46 обстрілів. Двоє наших військових поранено, двоє травмовано», – повідомляє прес-центр.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що ситуація в Авдіївці залишається складною, обстріли відбуваються постійно.

Рада Безпеки ООН сьогодні в закритому режимі розгляне загострення ситуації на Донбасі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні