Що будуть «рішати» волинські обранці на лютневій сесії?

0
13
Що будуть «рішати» волинські обранці на лютневій сесії?
10-та чергова сесія Волинської облради обіцяє бути більш, ніж цікавою. У порядку денному - 78 проектів рішень.

Є поміж них кадрові питання - про продовження контрактів з керівниками комунальних підприємств. Обранці також пропонуватимуть внести зміни до низки регіональних програм. Традиційно у порядку денному - проекти щодо погодження надр і мисливських угідь у користування, звернення, низка майнових питань...

Пропонуємо ТОП-5 найважливіших проектів рішень Волиньради із порядку денного 10-ї сесії, що, на нашу думку, суттєво можуть вплинути на життєдіяльність громади.


1.Про обласний бюджет на 2017 рік.


Ігор Никитюк, головний фінансист області
Ігор Никитюк, головний фінансист області


Волинські обранці голосуватимуть за головний фінансовий документ на 2017 рік - обласний бюджет.

Таким чином планують затвердити доходи обласного бюджету в сумі 4814373,943 тис. грн та видатки у сумі 4810316,743 тис. грн, з них - 41554,081 тис. грн на фінансування регіональних програм.

Як свого часу наголошував голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, вільні залишки бюджету розподілятимуть пізніше. За пропозицією Гунчика, наприкінці лютого. Нагадаємо, до розподілу маємо понад 90 млн грн.

2.Про надання згоди на прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закладів професійно-технічної освіти.

Пту-протести у Волиньраді
Пту-протести у Волиньраді


Питання про долю ПТУ області - більш, ніж болюче. Держава “перекидає” на обласний бюджет черговий тягар. У переліку навчальних закладів, які пропонують передати до обласної комунальної власності - 18-ть ПТУ.

Зокрема: Нововолинське вище професійне училище, Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури, Торчинський професійний ліцей, Камінь-Каширське вище професійне училище, Професійно-технічне училище № 5 м. Ковеля, Ковельський професійний ліцей, Любомльський професійний ліцей, Луцьке вище професійне училище, Професійно-технічне училище № 11 м. Нововолинська, Луцький центр професійно-технічної освіти, Оваднівський професійний ліцей, Локачинська філія Оваднівського професійного ліцею, Професійно-технічне училище № 22 смт Луків, Володимир-Волинське вище професійне училище, Колківське вище професійне училище, Старовижівський професійний ліцей, Професійно-технічне училище № 27 м. Берестечка, Маневицький професійний ліцей.

Суб’єктом подання проекту рішення є Волинська обласна державна адміністрація.

3.Про діяльність Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Олександр Кватирко
Олександр Кватирко


У проекті, автором якого зазначений голова комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією Анатолій Вітів (керівник фракції “Свобода”), пропонується звернутися до Міністра агрополітики України щодо невідповідності займаній посаді нинішнього начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка.

Аргументи щодо доцільності звільнення головного лісівника Волині, очевидно, будуть озвучені у сесійній залі.

Варто нагадати, що попередником Олександра Кватирка на цій посаді був свободівець Василь Мазурик.

4.Про програму розвитку спортивної інфраструктури на 2017-2018 роки.

Олександр Курилюк
Олександр Курилюк


На розгляд волинських обранців буде винесена нова програма, ініціатор - депутат Олександр Курилюк (УКРОП).

На розбудову спортивної інфраструктури (наприклад, майданчиків зі штучним покриттям) мають намір залучити понад 21 млн грн. Йдеться про кошти обласного бюджету, а також співфінансування з місцевих бюджетів та інших джерел.

5.Про обласну програму історичних досліджень Волині на 2017-2021 роки.

Анатолій Шваб
Анатолій Шваб


Цей проект рішення також цікавий тим, що відповідна програма може бути прийнята вперше.

Йдеться про виділення грошей з обласного бюджету на історичні дослідження. З такою ініціативою до Володимира Гунчика звернувся декан історичного факультету СНУ імені Лесі Українки Анатолій Шваб.

Як зазначали раніше, напрацьований варіант програми передбачає фінансування конкретних заходів, виділення коштів на редагування, верстку видань. У рік коштом програми планують друкувати одне-два науково-популярне видання. За доцільне вважають створити і сайт історії Волині. 

***

Варто зауважити, що до переліку найважливіших рішень ми свідомо не включили питання про звіти перших осіб області та керівників правоохоронних структур.

Нагадаємо, що 2-го лютого у сесійній залі мають звітувати про рік роботи на посаді голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова облради Ігор Палиця.

Також уперше перед обранцями постане прокурор області Максим Киричук (принаймні, мав би), який має інформувати про роботу про роботу прокуратури за 9 місяців. І - головний поліціянт області Петро Шпига, який надаватиме інформацію про стан злочинності в регіоні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні