Звільнені законом Савченко бандити організовують на Волині злочинні групи, - Шпига

1
17
Звільнені законом Савченко бандити організовують на Волині злочинні групи, - Шпига
Керівник волинської поліції розповів, що більшість тяжких і особливо тяжких злочинів організовані групами, які приїжджають з інших областей України.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига пояснив, що соціально-економічна ситуація в країні та війна на сході накладають відбиток на криміногенну ситуацію в області.

Окрім того, закон Савченко дав змогу злочинцям вийти на свободу, не відбувши повністю покарання. Серед них – особи, яких в 90-ті роки минулого століття, яких судили на великі терміни: рецидивісти, члени банд. Відтак, зі слів Петра Шпиги, чимало з них прибувають на Волинь та формують тут організовані злочинні групи.

Зі слів очільника поліції, 70% тяжких і особливо тяжких злочинів на Волині скоєні групами, які приїжджають з інших областей України – Донецької, Одеської областей, Херсону, Харкова, Вінниці.

Серед них - особи кавказької національності. Зі слів Шпиги, це більше 20 осіб, які прибули на Волинь та займались крадіжками та грабежами.

Криміногенна ситуація на дорогах, зі слів Петра Шпиги, погіршилась. Це пов’язано, в тому числі, з ліквідацією ДАІ і ППС.

«2016 рік патрульна поліція фактично діяла лише в Луцьку. Інші міста і райони забезпечення безпеки дорожнього руху не мали. Люди втратили фактор страху і безпеки, почало їздити більше п’яних за кермом», - зазначив Петро Шпига та додав, що ситуацію має виправити запуск роботи груп швидкого реагування в області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно, даїшників нема, а нова поліція - сама не дуже правила знає, деякі з поліцейських, лише за місяць-два до вступу в поліцію отримали права...крім того, правду каже про закон савченко, нафіга він потрібен, і саме головне, вже багато політиків визнали що цей закон негативно вплинув на ситуацію в Україні - хто буде відповідати?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні