Депутат заявив, що Луцьк може втратити статус обласного центру

8
9
Депутат заявив, що Луцьк може втратити статус обласного центру
Місто Рівне може стати обласним центром Волині.

Про це під час засідання комітету зі стратегічного планування розвитку Луцька заявив депутат міськради Павло Данильчук, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Так, доцент кафедри соціології та соціальної роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Світлана Сальнікова розповіла, що основними проблемами міста, які впливають на комфорт проживання лучан, є відтік молоді, низький розвиток інфраструктури, засміченість та мало можливостей для самореалізації.

Натомість керівник Волинського обласного громадське об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк зауважив, що згідно з результатами SWOT-аналізу міста, проблеми та переваги обласного центру можна виокремити у п'яти напрямках: географічне розташування, внутрішні та зовнішні транспортні комунікації (питання логістики); населення та трудові ресурси; міська інфраструктура; економіка, інвестиційний потенціал; туризм.

Своєю чергою, Павло Данильчук поцікавився, яка користь від цих досліджень та які конкретні дії пропонує Петро Гоцалюк.

«У міському бюджеті закладені кошти на стратегічний розвиток міста. Через два роки місто Луцьк може втратити статус обласного центру, поступившись Рівному. Тому за півтора року потрібно показати, що ми можемо та вміємо», - звернувся депутат.

Петро Гоцалюк відповів, що стратегія немає відношення до подальшої долі міста в контексті адміністративної реформи, мовляв, це вирішуватимуть виключно в Києві.

На це Павло Данильчук заявив, що комісія лише обговорює «заїжджені» проблеми, натомість ніяких рішень не пропонує. Після цього обранець громади покинув засідання.
Теги: луцьк, рівне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не крадіть наші гроші
Відповісти
Не хочу бути ровенським слизняком!
Відповісти
дурниці все це
Відповісти
З такою владою ми Украіну втрачаємо......
Відповісти
Хто ж тебе запитає ... В мене не питали;чи хочу я платити компослуги за новими тарифами.
Відповісти
А що,важливіших питань в країні немає!
Відповісти
Шановні лучани.подібні дурниці-липові* дослідження і опитування*(про вибори мера,наприклад).бла-бла *впливових* депутатів,з їх *авторитетною* і *рішаючою* позицією щодо майбутнього нашого міста,нічого спільного з реальним станом речей не мають,це відволікання Вас від справжніх проблем...а за *дослідження*,*опитування*,*аналізи* тощо,які поширються ,ті ,в яких немає нічого наукового,без надання ДОКУМЕНТАЦІЇ прийдеться відповідати ....
Відповісти
Що за несимітниця??????, завжди був обласним центром,та тут на тобі Рівне((((, то давайте вже до Львова???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні