--> Волиняни обурені роботою вугільного підприємства | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиняни обурені роботою вугільного підприємства

0
3
Волиняни обурені роботою вугільного підприємства
Жителі села на Волині протестують проти виробництва вугілля.

Про це йшлося 26 січня під час засідання комісії обласної ради з питань екології і раціонального використання природних ресурсів, - пише Волинський інформаційний портал.

До Волинської обласної ради звернулися жителі села Вілиця Шацького району. Поблизу села розташоване підприємство, що виробляє деревне вугілля. Селяни занепокоєні шкідливими викидами при виготовленні продукції.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що свого часу управління екології дало погодження на викиди підприємства, втім, вугілля виготовляють із порушенням технології.

Депутат Юрій Ройко зазначив, що, згідно з нормами, відстань від найближчої хати повинна бути мінімум п'ятсот метрів, натомість у Вілиці – приблизно 350 метрів.

«Їм пропонували іншу площу, але, чомусь, підприємець не захотів. Він вирішив, що йому легше вступити в конфлікт з громадою, ніж піти на поступки», – розповів Ройко.

Тож депутати за пропозицією Гунчика вирішили звернутися до Шацької селищної ради, аби та провела зустріч із підприємцем та громадою, і знайти компроміс.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні