--> У Києві на Грушевського побилися націоналісти з силовиками | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Києві на Грушевського побилися націоналісти з силовиками

2
-8
У Києві на Грушевського побилися націоналісти з силовиками
Представники "Організації українських націоналістів", "Правого сектора" і "Білого молота", які проводили в центрі Києва марш в пам'ять про події Революції гідності, влаштували бійку з співробітниками правоохоронних органів.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", на перетині Паркової алеї та вулиці Грушевського, де на Водохреще в 2014 році учасники революції палили покришки з метою перешкодити просуванню силовиків, націоналісти, які йшли колоною, почали посеред дороги поливати бензином принесені ними автомобільні покришки, - пише Українська правда.

У цей час з боку стадіону ім. Лобановського рушила колона правоохоронців, яка оперативно перешкодила їхнім планам.

У відповідь на це націоналісти кинули покришки і з криками "Ганьба" почали жбурляти в правоохоронців каміння, палиці та петарди. Після нетривалої сутички, сторони розішли на деяку відстань.

Станом на 20.20 четверга учасники маршу у кількості близько ста осіб стоять щільною групою посеред дороги, а правоохоронці стали двома формаціями по обидва боки від них.

У натовпі мітингувальників звучать гасла "Слава нації - смерть ворогам!" і "Свободу не спинити!".

Правоохоронці ж закликають присутніх поводитися мирно і не порушувати громадський порядок.

Пізніше учасники акції заспівали державний гімн України і вирішили повернутися на Майдан.

Учасники мітингу під стелою Незалежності по черзі виступають з критикою діючої влади.

Також вони зазначають, що це не остання їхня акція і "боротьба триває".
Раніше ввечері представники "ОУН", "Правого сектора" і "Білого молота" провели мітинг в пам'ять про події 3-річної давності під час Революції гідності, які тоді в народі прозвали "Вогнехреща": початок протистояння учасників революції і силовиків на Грушевського.

Після мітингу активісти в супроводі великої кількості правоохоронців, а також загону пожежних ДСНС у вогнетривких костюмах, висунулися в бік урядового кварталу по вулиці Грушевського, скандуючи "революція".

Під час ходи в натовпі періодично вибухали петарди, а на чолі колони активісти несли запалені фаєри. Деякі учасники ходи несли автомобільні покришки і "коктейлі Молотова", які вони мали намір символічно підпалити на тротуарі перед будівлею Кабінету міністрів.

Як відомо, 18 січня в поліції Києва повідомили, що аж до 20 січня понад 1тис.130 співробітників поліції і військовослужбовців Національної гвардії будуть нести службу в посиленому режимі в центральній частині Києва під час засідань Верховної Ради і проведення заходів з масовою участю громадян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И где, бл..ь, видео? Сказали, что есть видео- зашёл на новость, а здесь его нет!
Відповісти
Точнее написали на главной странице!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні