--> Обіцянка-цяцянка: В Україні планують «шокову» пенсійну реформу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Обіцянка-цяцянка: В Україні планують «шокову» пенсійну реформу

1
0
Обіцянка-цяцянка: В Україні планують «шокову» пенсійну реформу
Міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв до березня представити законопроект, який дозволить зробити Пенсійний фонд бездефіцитним, але в той же час може викликати "шок" у українців.

Про це було сказано на сайті Мінсполітики, проте пізніше новину видалили, повідомляє «Кореспондент».

"Якщо ця схема буде прийнята, то дефіцит Пенсійного фонду зникне у 2024 році. Ця система соціально справедлива, оскільки і для президента, і для простого працівника встановлюється однаковий підхід до нарахування пенсій", - цитує Реву прес-служба Мінсоцполітики.

За словами міністра, прийняття цього законопроекту може викликати в українців шок, який можна порівняти з тим, який вони пережили через підвищення тарифів на комунальні послуги.

"Ми усвідомлюємо, що з прийняттям цього закону шок у наших співгромадян може бути таким, як і після підвищених тарифів. Але це вимушений і необхідний крок, щоб збалансувати Пенсійний фонд", - додав він.

Міністр розповів, законопроект передбачає, що джерелом для виплати пенсій з інвалідності буде не Пенсійний фонд, як на цей час, а Фонд соціального страхування.

Окрім того, відбудуться зміни в категорії пенсіонерів, які вийшли на пенсію за вислугою років. У цій категорії залишаться тільки військовослужбовці, а їхні внески будуть збільшені у два рази.

Законопроект також передбачає скасування всіх пільг.

Пізніше урядовий портал видалив цю новину.


Нагадаємо, сьогодні були озвучені нові умови кредиту від МВФ. Серед пунктів - підвищення пенсійного віку, скорочення кількості держслужбовців і бюджетників і відкриття земельного ринку.

Раніше віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що у 2017 році пенсії в Україні збільшаться двічі: з 1 травня і з 1 грудня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Нагадаємо, сьогодні були озвучені нові умови кредиту від МВФ. Серед пунктів - підвищення пенсійного віку, скорочення кількості держслужбовців і бюджетників і відкриття земельного ринку." - ким озвучені? Чому ви не вказуєте джерело інформації? Інакше це абсолютна маніпуляція.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні