--> Лучанка навчала поляків української мови | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанка навчала поляків української мови

0
-5
Лучанка навчала поляків української мови
Студентка з Луцька навчала в Ченстохові поляків української мови.

Анастасія Олексюк навчається на відділенні полоністики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки,- пише День.

Те, що вона працювала у Ченстохові, місті, яке є духовною столицею для поляків, не було б чимось особливим, аби не одне «але». У час, коли в Україні загалом, а на Волині зокрема поширюється мережа курсів з вивчення польської мови, Анастасія навчала поляків української. Звідки інтерес у них до неї?

Посприяла співпраця Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з Ченстоховською академією імені Яна Длугоша. Працівники академії вирішили, що знання української їм зовсім не буде зайвим, адже співпрацюють з багатьма містами України.

Тут вивчають чеську, словацьку, російську, англійську, німецьку, італійську, а тепер ще й українську. Найважчим для поляків була кирилиця. Як призналися вони Анастасії, вона видавалась їм дивними ієрогліфами. Та за три заняття і кирилиця перестала лякати.

Кожне заняття Анастасія закінчувала знайомством з культурою України. Так крок за кроком, слово за словом поляки починають краще розуміти своїх східних сусідів.

Наталія МАЛІМОН
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні