--> Голова ОДА лише виконує вказівки центральних структур, - Ігор Гузь про роботу Володимира Гунчика | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Голова ОДА лише виконує вказівки центральних структур, - Ігор Гузь про роботу Володимира Гунчика

3
-1
Голова ОДА лише виконує вказівки центральних структур, - Ігор Гузь про роботу Володимира Гунчика
Волинські нардепи Ігор Гузь та Ірина Констанкевич виступили проти пропозиції ОДА про створення лише трьох госпітальних округів в області.

Про це парламентарі заявили під час брифінгу у Верховній Раді, 17 січня.

Зокрема, Ігор Гузь зауважив, що голова ОДА Володимир Гунчик «давить на громадськість і медиків» тим, що в області створять всього три госпітальні округи з центрами у Нововолинську, Луцьку та Ковелі. При цьому до луцького госпітального округу належатиме близько півмільйона жителів.

«Ми вважаємо, що потрібно додати ще два госпітальні округи. Зокрема, місто Володимир-Волинський за всіма показниками може стати ще одним центром», - наголосив нардеп.

Потребу створення госпітального округу з центром у Володимир-Волинському Ігор Гузь аргументував дислокацією у місті 14-ої бригади, розбудовою зенітно-ракетного полку, нявністю прикордонних застав та митного переходу.

«Наприклад, в Чернігівській області, яка приблизно така ж за кількістю населення, подали заявку на створення аж семи округів. А в нас голова ОДА лише виконує вказівки центральних структур, а не відстоює інтереси області», - підкреслив депутат.

Також Гузь запевнив, що потрібно створити ще один госпітальний округ з центром у Камені-Каширському.

«Не можна Волинь карати тим, що створювати у ній лише три госпітальні округи. На Волині є багато людей, які постраждали від аварії на ЧАЕС, тут висока захворюваність на онкологію, як серед дорослих, так і дітей. Я вважаю, що злочинно позбавляти людей доступної та якісної медицини», наголосила Ірина Констанкевич.

З її слів, створення трьох госпітальних округів в подальшому може призвести до створення лише трьох повітів на всю область, що «суперечить історичному і територіальному розвитку», мовляв інші райони теж мають повноцінну економіку, промислове, сільськогосподарське забезпечення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гузь добре поплавав з Палицею, а тепер "співає" в унісон! Цирк :)))
Відповісти
Чого варте лише це безграмотне формулювання, бо і так лікуються онко у Луцьку!
"...тут висока захворюваність на онкологію, як серед дорослих, так і дітей. Я вважаю, що злочинно позбавляти людей доступної та якісної медицини..." Піар і нічого іншого!!!
Відповісти
"мочилово" Гунчика триває! :)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні