--> На Волині судили поліцейського за п'яну їзду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині судили поліцейського за п'яну їзду

0
-8
На Волині судили поліцейського за п'яну їзду
Ківерцівського поліцейського Олега Занюка визнали винним в тому, що він їздив за кермом автомобіля в нетверезому стані.

Відповідну постанову винесла суддя Ківерцівського районного суду Вікторія Корецька в понеділок, 16 січня, - пише Волинь Post.

Нагадаємо, що в ніч з 5 на 6 листопада Олега Занюка та його товариша Василя Літвицького зупинили працівники патрульної поліції.

Чоловіки виїжджали з території автозаправної станції на автомобілі марки Mercedes та не ввімкнули сигнал повороту. Саме це й стало підставою для зупинки автомобіля.

Тоді з машини зі сторони водія вийшов громадянин, який представився Занюком Олегом Анатолійовичем. Хоча, жодних документів на авто чи право керування він при собі не мав. Повідомив, що є колегою поліцейським. Зі сторони пасажира вийшов його товариш Василь Літвицький.

Для того, аби встановити особу Олега Занюка, а також скласти протокол про адмінпорушення патрульні запропонували чоловікам проїхати до Цуманського посту. Спершу Занюк та Літвицький погодились, при цьому Занюк сів за кермо мікроавтобуса.

Доїхавши до Цуманського поста Mercedes не зупинився, а на швидкості попрямував до лісу. Екіпаж патрульних кинувся навздогін. Погоня тривала чверть години, поки втікачі не вгрузли. Коли поліцейські кинулись до автомобіля порушників, з місця водія вони вже витягали Василя.

Обом чоловікам запропонували пройти тест на драгері. Тоді Василь Літвицький погодився, а Олег Занюк відмовлявся до останнього, мовляв, у нього біль у грудях.

Коли ж справу почали розглядати в суді, Олег Занюк категорично заперечував, що він був за кермом автомобіля. А те, що патрульні бачили, як він виходив з місця водія пояснив тим, що з боку пасажира були зламані дверцята, а тому він вирішив вийти через ліву сторону.

Сьогодні ж до суду прийшли два свідки – сам Василь Літвицький та водій маршрутного таксі Андрій Приймак, і вони обоє стверджували, що за кермом мікроавтобуса був саме Василь, а не Олег Занюк.

Втім, суддя не взяла ці покази до уваги, позаяк вони є суперечливими, адже на минулому судовому засіданні переглянули відео з бодікамер поліцейських. Саме на цих записах зафіксовано, в якому стані перебували Олег Занюк та Василь Літвицький.

Зрештою, заслухавши доводи порушника і його свідків та дослідивши матеріали справи суддя Вікторія Корецька постановила визнати заступника начальника карного розшуку Ківерцівського відділу поліції винним у кермуванні в нетверезому стані, зобов’язати сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень та позбавити права кермувати транспортними засобами на 1 рік.

Зауважимо, що Олег Занюк ще може оскаржити постанову суду в апеляційному порядку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні