--> Луцьк і раніше мав фінансові труднощі, - Роман Романюк про складний бюджет | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцьк і раніше мав фінансові труднощі, - Роман Романюк про складний бюджет

0
1
Луцьк і раніше мав фінансові труднощі, - Роман Романюк про складний бюджет
У Луцьку прийняли бюджет міста на 2017 рік, голова Волинської територіальної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк прокоментував головний фінансовий документ та ключові проблемні питання, які довго дискутувались депутатами та громадськістю.

Так, у 2017 році значно збільшились видатки, однак бюджет розвитку скоротився майже втричі.

«Усі ми розуміємо що рік буде складним, однак не слід забувати, що місто мало й раніше фінансові труднощі, особливо коли віддавало борги по кредитах. Однак, завдяки мудрому адмініструванню Луцьк розвивався та вдавалося реалізовувати чимало потрібних ініціатив», - зазначив керівник обласного осередку «Солідарності».

За словами Романа Романюка окрім власне бюджетних надходжень місто може отримати кошти й від іноземних інституцій в рамках реалізації різних проектів, тож над цим треба активно працювати.

Наріжним каменем під час прийняття бюджету стало питання виділення коштів на придбання автобуса для Палацу учнівської молоді. Наразі вирішили відкласти це питання та виділити певну суму коштів на перевезення.

«Однозначно я вважаю, що творчу молодь потрібно підтримувати. У Палаці учнівської молоді займаються тисячі дітей. Вони реалізовують свій творчий потенціал, представляють наше місто у різних куточках України і світу, фактично ці діти – це обличчя Луцька. Тому впевнений, що придбання автобусу для ПУМу – одне з першочергових завдань. Нелогічно постійно виділяти гроші на перевезення, адже сумарно це обходиться дорожче, ніж один раз купити автобус. Сподіваюсь, що депутати таки знайдуть можливість, після перерозподілу бюджету за підсумками першого півріччя, придбати транспорт для дітей», - зазначив керівник партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» на Волині.

Висловився він й з приводу виділення коштів на пам’ятник Степану Бандери:

«Безумовно – ця людина дуже важлива для нашої історії, і ми повинні знати й шанувати людей, які у різні часи боролись за Україну. Звісно, дуже дискусійне питання щодо місця та масштабів самого постаменту…У нас є вулиця, названа в честь героя, а тому, більш логічно, аби саме там увіковічнили його постать. Можливо, якби пам’ятник мав скромніші та реальніші розміри, то вже давно можна було знайти кошти на реалізацію проекту, адже це було б значно дешевше», - додав Роман Романюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні