--> Щоб ти жив …в Овлочині: кілька сіл Турійщини в «автобусній блокаді» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Щоб ти жив …в Овлочині: кілька сіл Турійщини в «автобусній блокаді»

42
14
Щоб ти жив …в Овлочині:  кілька сіл Турійщини в «автобусній блокаді»
«Без суда і слєдствія»... Від Різдва села на окраїні Турійського району відрізані від світу.

Овлочин із білим світом зв’язує єдиний автобус. І той не ходить!

І Новий рік, і Різдво, і Василя у селах Овлочин, Ставки, Туричани, Дуліби Турійського району громадського транспорту не бачили. Як люди добираються до райцентру – нікого не хвилює, окрім них самих.


Селяни звернулися до редакції «Волинь 24» з проханням надати проблемі резонансу, бо у листи чиновникам вже не вірять. Отримують відписки, після яких автобус вкотре зриває графік.

Уже чимало років до Овлочинської та Дулібівської сільських рад їздить автобус «Володимир-Волинський – Ковель / Овлочин». Перевізник - «Володимир-Волинське АТП 10707».

Як розповідають у селі, 1,2 та 3-го січня автобуса не було. Без пояснень причин перевізник лишив населені пункти без громадського транспорту. Після скарг 4 та 5-го січня автобус вийшов у рейс. Але з 6-го січня знову перестав курсувати за маршрутом.



«ЯК АТОШНИКИ ДОБЕРУТЬСЯ ДО ВІЙСЬКОМАТУ? ПІШКИ?»

Щоби мати змогу доїхати до райцентру чи Ковеля, селянам треби йти як мінімум сім кілометрів до траси Володимир-Волинський – Любомль.

У зимову пору це ой як непросто. Але люди не мають іншого виходу.

- Учора наші хлопці-атошники мали їхати до військкомату, бо їх всіх чогось викликали. Скажіть, як їм дістатися райцентру, коли автобуса нема? А викликають же не раз і не два! Мусили йти до траси пішки. Люди старшого віку звикли до цього маршруту, за ліками чи на базар – мали чим поїхати. Тепер сидять по хатах. На різдвяні свята відвідати родичів для багатьох було цілою проблемою, - обурюється Овлочинський сільський голова Ігор Ткачук.

Люди, каже чоловік, звертаються в сільську раду з проханням з’ясувати причини відсутності автобуса. А відповісти їм немає що..

- На сьогодні ні інженер АТП, ні керівництво Володимир-Волинського АТП 10707 не відповідають на мої дзвінки. Раніше було подзвоню, хоч причину назвуть, - розповідає представник громади.



ЛИСТИ В НІКУДИ ЧИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ЧИНОВНИКІВ?

Голови Дулібівської та Овлочинської сільської рад адресували офіційні звернення від громад до владних структур районного та обласного рівня, щоби вплинути на недобросовісного перевізника. Однак, кажуть, дарма…

- Куди ми тільки не писали. В тому числі й першому заступнику голови Волинської облдержадміністрації. Отримали відповідь з департаменту інфраструктури і туризму (керівник Іван Мирка, - авт.). Там повідомили, що лист щодо невиконання затвердженого розкладу руху за маршрутом «Володимир-Волинський – Ковель / Ставки, Овлочин» розглянули. Мовляв, перевізник порушив вимоги договору і йому надіслано письмове попередження, - каже Ігор Ткачук.

У листі йдеться і про те, що «у разі виявлення в подальшому порушень транспортного законодавства, а саме невиконання затвердженого розкладу руху з перевізником буде розірвано договір у односторонньому порядку».

Це було ще 27-го грудня 2016-го року, тому що напередодні Нового року перевізник нехтував узятими зобов’язаннями надавати людям послугу з перевезення.

Очевидно, на письмове попередження департаменту не надто зважають у Володимир-Волинському АТП, якщо так легко нехтують вказівками… Як, власне, і чинним законодавством. Бо виходить, що не тільки до людей перевізник – глухонімий, а й до закону. Тоді, можливо, дійсно варто скинути з плечей таку непосильну ношу?

Чомусь думається, що знайдеться кому курсувати до Овлочина навіть і не дуже хорошими сільськими дорогами.

А дороги тут і справді – не найкращі. Та взимку, в снігопади, місцеве фермерське господарство чистить шляхи. Як мінімум раз у рік їх грейдерують.

Ситуація з автобусними перевезеннями - проблемна не тільки в Овлочині, а й у багатьох інших селах та за іншими маршрутами. Перед Новим роком, гадаємо, перевізники справно підняли ціни на квитки у міжміських автобусах. Мовляв, ринок... Який "ринок" змусить, аби якість цих послуг відповідала ціні, залишається тільки здогадуватися.

Наразі ж овлочинці рихтують уже чергові звернення, під якими мають намір зібрати підписи жителів сіл, що відрізані від світу. Люди не можуть повірити, що ситуація – безвихідна, й вимагають, щоби десь у луцьких чи турійських кабінетах їх почули і побачили. Почують?

Олена ЛІВІЦЬКА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зібратись всім селом і дати тягла водію маршрутки
Відповісти
самим купити автобус
Відповісти
Сільський голова сам добре вміє порушувати законодавство, а від інших чекає чого? Нехай розкаже,як він став вдруге сільським головою і чого його не люблять в Краті і в Ставках. А ще він дуже леліє Московську церкву, відкриває нові осередки. Сепаратист чи прихлебатель Путіна разом з попівською парочкою.?
Відповісти
Дай Вам Боже Марисю здоров я!!!
Відповісти
Пані Галино, прошу Вас заспокоїтись і реально допомогти чимось своїм землякам-ставчанам,замість того, щоб ставити палки в колеса і поливати брудом.Радий,що не забуваєте...
Відповісти
Марія, до чого ваш наклеп на сільського голову???! Це не доречно і стаття не по даній темі. Людина старається як може і багато чого зробила вже, і зробить. Хто кого не любить і вчому справа видно - заздрість до добра не доведе. І питання : Ви до тієї "прихлебатільської" церкви не ходите? Путінського батюшку не слухайте?!
Відповісти
громадянинко Маріє до чого ваші коментарі на рахунок голови?що небуть....пишете якусь дурню.тут про рух автобуса а не про голову сільської ради.якщо на те пішло то якби люди не хотіли вибирати його на цю посаду то б не голосували за нього,всіх жителів трьох сіл він не зміг би намовити проголосувати за нього.ви не відповіжайте за всіх жителів Ставок та Краті що його там не люблять.якщо у вас особиста неприязнь до нього то це ваші проблеми.на раїунок церкви то це взагалі маячня якась.кожен ходить в ту церкву яку хоче:хоче в українську,хоче в московську.відкриває нові осередки аж смішно читати)))коментарь про сепаратиста і прихлєбателя теж ,якщо культурно сказати,маячня з маячні.Пишете аби писати.....
Відповісти
На скільки відомо, школу мали ще закрити і без його діяльності і в часи коли ще навіть не був на посаді, тому знову наговорювати на людину не маючи на це вагомих доказів і не знаючи всіх нюансів - по-дурному. А до вас приходив, погрожував?! - Чому не записали на диктофон? Чи розуму вистачає тільки збирати плітки і писати зараз? А як хто живе мені здається не вам судити, такого права немає ніхто. А що до школи, з Краті їздять діти, все добре.
P.S. а знання з орфографії вам треба підтянути)
Відповісти
батюшку в шию и на россию гнати а голову на ферми гамно качати
Відповісти
Ви би совість мали,тато і незнає ,що таке інтернет,а ви під його іменем виписуєте різі дурниці.......
Відповісти
батюшку в шию и на россию гнати а голову на ферми гамно качати
Відповісти
молодец олежа
Відповісти
Ніхто з вас не написав жодного нормального речення!!!!!!!!

Відповісти
Можливо із-за таких жителів сіл як ви і немає жодного вирішення громадських проблем!
Відповісти
Читаю цю всю маячню і реальна жахаюсь з того, які мої односельчани безхребетні істоти. Так, саме "істоти", бо люди розумні і ті, які хоча б трошки вірять в Бога не писали всього цього негативу, а, перш за все, подумали б, а що Ви самі зробили для громади, для кращого життя, а не просто розкидалися б словами, хто добрий, а хто поганний. Та Ви ж навіть своє справжнє обличчя показати не можете, ховаєтесь під різними іменами, пишете про Путіна та Росію, а самі використовуєте раз за разом російські слова "бистріше" і тому подібне. Лише обливаєте брудом людей, які принаймні стараються щось робити. Я не кажу, що вони це роблять добре чи поганно, але вони реально роблять хоч щось. А ви навіть своєї думки не маєте, а лише підтакуєте одне одному. Мене, наприклад, хрестили в церкві Московського патріархату, як і більшість із Вас, а може ще й серед Вас є нехрещені, але нічого, це ж не заважає ні мені, ні Вам жити. Ми, в першу чергу, йдемо до Бога, а не священників чи просвітерів, які теж люди і як на мене, то мають право на особисте життя, в яке Ви всі так хочете влізти та розкритикувати, наче самі живете за заповідями Господніми. Згадую одну фразу і так хочеться її написати Вам:"В піст головне не їсти один одного", і хоча зараз далеко не піст, та в повсякденному житті істина теж залишається такою ж, яке Ви право маєте писати таку нісенітницю про інших та судити їх, якщо в кожного із нас свій камінь в оці, який набагато більший від піщинки в оці нашого ближнього. Схаменіться, будьте людьми, а не нелюдами і робіть нарешті щось самі для своєї громади не лише словом, а ділом, перестаньте розкидати сміття, не руйнуйте хоча б те, що вже створено іншими!
Відповісти
І, до речі, згадала, як от кажуть в народі, якщо про тебе говорять, значить ти живеш, то ж якщо сільський голова та отець Юрій в кожного з Вас на язиці, то вони живі люди, а про Вас не говорять, то Ви мертві, тому самі для себе робіть висновки, візьміть кожен по каменю та викладіть дорогу і це буде вчинок, а не пусті балачки.
Відповісти
робіть людям те, що хотіли би для себе. Живіть по-божому але не за чужий рахунок, бо то гріх від Бога, пані попадя. А робити для громади хоч щось - мало. Треба робити ВСЕ і тільки ДОБРЕ. Амінь. Бозя ж усеееее бачить і б*є не палкою.
Відповісти
Якщо Ви звертаєтесь до мене, то, на жаль, Ви мене з кимось спутали, бо я, на відміну від Вас, своє ім"я не приховую і більше того, якщо мені щось не подобається, то беру і роблю щось, а не сиджу і нию, що все поганно, я не жду, що мені просто так хтось щось дасть, і якщо потрібно, то й сама без питань можу допомогти, чим можу тим, хто в цього дійсно потребує, а Ви за гривню готові з"їсти один одного. Навіть ще не знаючи, хто я вже, вже пишите, про те, що я живу за чийсь рахунок. Якщо хочете поговорити, то звертайтесь, не соромтесь, правда, я слабо вірю в те, що у Вас вистачить сміливості.
Відповісти
І, до речі, якщо потрібно, то для свого села я готова і тисячу дати, яку сама заробила чесною працею та своїм розумом, для того, аби покращити благоустрій та зробити якийсь майданчик для дітей чи ту ж саму дорогу, а не труситись за кожною чужою гривнею, яку Ви самі не заробили навіть. І я знаю, що в моєму селі, в якому я буваю не так часто, як хотілось би, є хороші і чесні люди, які готові робити щось безкорисливо і не чекати, що їм подасть хтось милостиню і хтось щось винен. Хай Бог береже таких людей, а вам простить Вашу озлобленість та весь той негатив, який Ви виражаєте, адже, той хто в своєму житті не може навести порядок, як правило, бере й лізе в чуже життя, думаючи, раз мені не добре, то хай так буде й іншим.
Відповісти
Щоб ти здохла
Відповісти
Жах.Сільський голова І Ткачук намагається вирішити проблему з рейсовим автобусом- і тут така несподівана реакція ... Через с. Гайки перевізник В Шуба перестав їздити ще з листопада.Департамент інфраструктури та туризму обласної адміністрації на нашу скаргу відповів, що з перевізником "проведено профілактично-розяснювальну роботу", і ситуація залишилась без змін. Ясно, що цей департамент ВОДА просто "кришує" недобросовісних перевізників і, ясна річ, не за просте "Спасибі". Очолює департамент Мирка Іван Іванович. Ось хто винен в цьому безладі з автобусними перевезеннями. Його телефон( 050 )3781521.
Відповісти
Читаючи весь цей бруд який виливається на тих людей які дійсно щось даже не щось а дуже багато зробили для села для людей які там живуть хочеться побачити обличчя тоі людини яка все це пише.І де ваша совість .
Відповісти
Бусинко ви наша покажіть своє справжнє імя. Як ви гадаєте а це для кого голова стараєть , щоб автобус ходив у село для себе чи для вас?
Відповісти
Звичайний голова, як і всі інші щось робить,хлопці ішли в АТО то Володимирович прикривав своїх хлопців як міг,можна сказати грудю закривав.А Жолуб сам тикав пальцями кого забирати ще й нажився,на тому.

Відповісти
Валентина, мені дуже жаль Вас .На відміну від Вас, я знаю як реально все відбувалось тоді у сільських радах.. У нас практично всі мобілізовані чоловіки і молода дівчина-медик добровільно зробили свій вибір і свідомо пішли захищати Україну. Я дуже гордий за них! І не ображайте їх!! А я сам пішов добровольцем в роту охорони разом з односельчанами....
Відповісти
Кожен чує,те що хоче чути,хлопців ні хто не ображаж,а поїздити тиждень в Володимир і казати що захищав ганьба,їдьте де справді гаряче.Бог вам судя...
Відповісти
Валентино нема що йому доказувати,це людина яка живе в своє задоволення,бреше в очі.Ігор толковий голова.
Відповісти
Валентино, а ви, випадково, не Тетяна з Краті?
Відповісти
Рижаї!!!!!!! "Вождь" нормальний голова, і наш священик теж. Вони навідмінно від Вашої дурної писанини, щось добиваються. А Ви лише їх обговорюєте!!!! Хоча в обличчя їм і слова б не сказали!!! Люди поважайте один одного тоді й життя буде кращим!!!!!
Відповісти
нема на вас Бацьки, і порядок був би, і демократії б наїлися. А ВСЕ Ж ДО ТОГО ЙДЕ.
Відповісти
взагалі мова йшла про автобус .стільки ненависті в людях,прости Господи.
Відповісти
Люди,люди,скільки у Вас злості.Станьте на місце інших,а тоді робіть висновки.Я не представляю скільки б було злісніших обговорень якби зачепили більш болючішу тему.
Відповісти
Жолоб брихло
Відповісти
Немає в світі такої підлої і брехливої людини як ЖОЛОБ.Він лічно всіх відправляв в АТО,бо за кожного отримував 5 тисяч гривемь,ніхто добровольцями не йшов,йому ще відільються всі жіночі сльози.Хай би сам ішов на передову,де були наші хлопці,а не сидів на полігоні.ЩО СЛАБО?А в нього медовий місяць!
Відповісти
Не зачипайте його,там як скаже молодуха,так і буде
Відповісти
Гнати його!!!
Відповісти
люди схаменіться!!заздрість страшна сила.
Відповісти
Його не здихаєшся,в ін пустив корені так, що дістають нa тамтой світ
Відповісти
Тьомну зробити жолубяці
Відповісти
Не поможе, він із пекла вилізе
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні