Україну «накрив» новий мобільний вірус

0
0
Україну «накрив» новий мобільний вірус
Новий банківський троян краде дані користувачів пристроїв під керуванням операційної системи Android.

Про це повідомляє прес-служба департаменту кіберполіції України.

Вірус поширюється, маскуючись під популярні додатки, на такі як "Вконтакте", "Однокласники", Pokemon Go, Telegram та інші.

Вбудований в додаток код розшифровує файл, доданий зловмисниками в ресурси програми і запускає його. Далі запущений файл викачує з керуючого сервера основну частину шкідливого коду, який в свою чергу містить посилання на скачування ще декількох шкідливих файлів.

"Варто зазначити, що цей троян швидко поширюється і зараз кількість інфікованих пристроїв нараховує більш 500 тис., за словами фахівців з кожним днем їх кількість збільшується приблизно на 30-40 тис.",– повідомили в кіберполіції.

Зокрема, вони можуть отримати доступ до баз даних браузерів, які містять інформацію про збережені логіни і паролі, історію відвідувань, файли cookie та збережені дані банківських карт.

Зазначається, що поширюється цей вірус на території України, а також Білорусі та інших країн СНД.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні