Луцька мерія не хоче купувати гуртожиток для 108 сімей

0
1
Луцька мерія не хоче купувати гуртожиток для 108 сімей
У Луцькраді пропонували викупити гуртожиток з власності заводу «Електротермометрія» і передати кімнати у власність мешканців, однак більшість депутатів вирішили, що це поставить в нерівні умови жителів усіх міських гуртожитків.

Про це стало відомо 12 січня під час сесії Луцької міської ради.

Депутат Євгеній Ткачук запропонував викупити за рахунок міського бюджету гуртожиток ПАТ «Електротермометрії», що на вулиці Дружби народів, 4а. Там проживає 108 сімей.

З його слів, власник будівлі не хоче віддавати її місту безкоштовно – за це він просить 2,5 мільйони гривень. Втім, Євгеній Ткачук переконаний, що місто може заплатити цю суму, аби мешканці гуртожитку отримали власне житло.

Обранець громади наголосив на тому, що у жителів гуртожитку не вистачає коштів на ліки, комунальні послуги, не кажучи вже про приватизацію житла. На його думку, з міського бюджету можна було б виділити по 23 тисячі на кожну з цих родин.

Натомість депутат Олександр Кравченко зауважив, що повністю оплатити приватизацію житла недоцільно, мовляв людина повинна, хоч щось своє вкласти. Він запропонував дати людям розстрочку на рік.

Депутати Борис Смаль та Юлія Вусенко також зазначили, що подібна ситуація є й в інших гуртожитках, тому платити за передачу в комунальну власність лише одного будинку не варто.

У відповідь Євгеній Ткачук зауважив, що з міського бюджету виділялись значно більші суми на менш потрібні речі, а в цьому випадку лише за 2,5 мільйони гривень можна допомогти величезній кількості людей.

Зрештою, більшість депутатів не підтримали пропозицію, а міський голова Микола Романюк запевнив, що готовий зустрітись з цими людьми і шукати компроміс.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні