«Нав’язують думку, що сєпарів можна зрозуміти» - Пирожик побачив на фронті «синдром Савченко»

6
-4
«Нав’язують думку, що сєпарів можна зрозуміти» - Пирожик побачив на фронті «синдром Савченко»
У зоні АТО командири нав'язують бійцям песимістичні, навіть відверто угодовські та «поразницькі» настрої, - стверджує перший заступник голови Волинської обласної ради, заступник голови волинської «Свободи» Олександр Пирожик.

Про це він пише у блозі на Волинь24.

Олександр Пирожик інформує, що нещодавно відвідав позиції українських бійців у Слов'янську, Краматорську, Бахмуті, на Світлодарській дузі, Лисичанську, Гірському, Оріховому, Сєвєродонецьку, Щасті та у Станиці Луганській. «Гадаю, цього достатньо, щоб, скласти більш-менш адекватне уявлення про те, куди рухається наша армія» - стверджує він.

«На фронті довелося почути занепадницькі і неприйнятні для нас речі. Окремі командири нав'язують бійцям песимістичні, навіть відверто угодовські та «поразницькі» настрої. Мовляв, підтримки з тилу катастрофічно не вистачає, ми такої війни не витримаємо, треба шукати якісь компроміси, йти на поступки», - пише політик.

«Схоже, бійців готують до того, що заради примарного миру чи чергового «перемир’я» окремими територіями можна пожертвувати. Скажімо, віддати Крим в обмін на повернення Донбасу» - припускає Пирожик.

«Також нав'язується думка, що «сєпарів» теж можна зрозуміти, вони воюють за свою землю і свою владу, для них це «свій Майдан», - додає він.

«Це що, пропаганда «синдрому Савченко»?! Хіба ми на Майдані стояли зі зброєю?! Хіба ми стріляли й катували полонених «беркутівців», - дивується Пирожик.

«Чи з такою пропагандою можна виграти війну?» - додає він.

«На власні вуха чув, як бійці блок-посту, по яких стріляли з підствольних гранатометів і стрілецької зброї, двічі просили дозволу відкрити вогонь у відповідь. І двічі отримували по рації відмову, мовляв, не піддавайтесь на провокації. Лише за третім разом, коли на «клапані» вже був «300-й», хлопцям дали команду стріляти… якщо посунуться ще раз (!!!)» - розповідає політик.

«Чому бійцям під загрозою трибуналу забороняють пускати під укіс ворожі ешелони, які курсують за лінію розмежування. Дико було бачити, як за якусь сотню метрів від нашого «клапана» товарняк спокійнісінько курсує на територію, контрольовану російськими окупантами», - пише Пирожик.

«Зате тепер чітко розумію, чому бійці по-своєму розшифровують абсурдну абревіатуру АТО – «Антизаконні Торговельні Оборудки». Адже контрабанда на лінії розмежування буквально процвітає. І корупція, відповідно, теж», - стверджує свободівець.

«Не всі, звісно, командири справили на мене таке враження. Серед молодшого командного складу - багато справжніх, відважних воїнів, готових захищати Україну до останнього подиху», - додає він.

«Але, на жаль, в окремих частинах поки що домінує ліберально-угодовська пропагандистська тенденція. І, мабуть, не випадково. Бо чим вищий офіцерський чин, тим більше відчувається вплив «совка», гнилої «зірко погонної» угодницької психології», - пише Олександр Пирожик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого тут дивуватися,на АТО хтось добряче заробляє,і цей ХТОСЬ не простолюдин
Відповісти
Після того, як Волинська Свобода продалась Палиці, добряче заробила і заробляє до цих пір, дивуватись не має чого.
Відповісти
Придурок, зміни пластинку, вже заїдати почала ))
Відповісти
Тягнивбіку це напиши.
Відповісти
А ти не Шляшківець випадково? Маєш факти висвітли для усіх! Хай правду знають всі. А язиком тільки Шляшківці можуть мести, щоб не терп при теплій зустрічі свого Гуру!
Відповісти
А ти не зомбірований випадково? Твій факт сидить біля Палиці на сесії облради. Палиця помахав вам всім зеленими а ви і нагнулись, не торгуючись. Поза подобається?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні