Як Порошенко 11 разів безвіз обіцяв

3
0
Як Порошенко 11 разів безвіз обіцяв
У 2016 році Україна мала отримати безвізовий режим із країнами Євросоюзу. Це була одна із передвиборчих обіцянок президента Петра Порошенка у 2014-му. Gazeta.ua вирішила нагадати як у цьому році президент говорив про очікуваний безвіз.

"Очікую, що всі держави-члени Європейського союзу підтримають безвізовий режим з Україною в 2016 році, – каже президент 51-річний Петро Порошенко 12 січня 2016 року на щорічній зустрічі з іноземними послами.

За рік говорив про безвізовий режим 11 разів. Україна його так і не отримала.

14 січня повідомив про завершення процедури оцінювальної місії зі здійснення плану дій щодо безвізового режиму.

"У Брюсселі та інших європейських столицях я все зробив для швидкої формалізації рішення про безвізовий режим", - каже президент 18 лютого у зверненні до Верховної Ради.

"І вже за кілька тижнів, я сподіваюся, вже в жовтні, у нас буде безвізовий режим", - говорить Порошенко церемонії відкриття дитячого садка в селі Слобожанському Дніпровського району Дніпропетровської області 13 вересня.

"Найближчі пріоритети відносин між Україною та ЄС – безвізовий режим та виділення наступного траншу макрофінансової допомоги", – заявляє на зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з питань євро та соціального діалогу Валдісом Домбровскісом та комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ганом 20 жовтня.

"Я впевнений в тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати до якої дати - це відбудеться до 24 листопада. Бо 24 листопада відбудеться Саміт Україна-ЄС. І ми домовились, що на цей саміт документи будуть готові", - запевняє глава держави в телеінтерв'ю 23 жовтня.

"Українці заслужили запровадження безвізового режиму і асоціацію з ЄС. Це доводять щодня на двох фронтах - на Донбасі і на фронті реформ", – каже Петро Олексійович 1 листопада на зустрічі з президентом Світового конгресу українців Євгеном Чолієм.

8 листопада наголошує, що Україна очікує безвізу в листопаді.

17 листопада закликає ЄС якнайшвидше ввести безвіз для України.

"Рада Євросоюзу задекларувала політичну волю Союзу та всіх його членів надати Україні безвізовий режим і включила, нарешті, "зелене світло" на цьому шляху, – говорить президент у День Гідності та Свободи 21 листопада. Україна повністю виконала 144 пункти "Плану дій з візової лібералізації".

"Європарламент і Рада ЄС домовилися про механізм призупинення безвізу між ЄС та третіми країнами. Це було умовою для безвізу для України та Грузії", - пише 7 грудня Петро Порошенко на своїй сторінці у "Фейсбуку".

Європейський парламент має намір розглянути українське питання 1 лютого 2017 року.



Позиція окремих країн-членів Євросоюзу гальмує надання Україні безвізового режиму.

Про це сказав заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пішов би він на х.... Цей брехливий жлоб парашенко .
Відповісти
Пішов би він на х.... Цей брехливий жлоб парашенко .
Відповісти
Стільки прожив, а правду говорити так і не навчився
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні