Волиняни відзначать Різдво у хаті Лесі Українки

1
1
Волиняни відзначать Різдво у хаті Лесі Українки
Цього року традиційне свято «Різдво у Косачів» в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбудеться в новому форматі.

Якщо в минулі роки ставили вистави за творами Лесі Українки і Олени Пчілки, виступав музейний ляльковий театр, звучали колядки, які у волинських селах записала Олена Пчілка, то нині тема заходу має назву «Різдво у Косачів: Різдвяне послання Косачівського дому для учасників АТО», - повідомляє газета «День».

Проте традиції новорічно-різдвяних свят Косачів будуть збережені. Косачі традиційно ставили дві ялинки на Різдво, одну для власної родини, а на іншу запрошували дітей колодяжненських селян, яких пригощали, обдаровували, яким готували цікаву розважальну програму.

Темі різдвяного і не тільки різдвяного добра присвячені і твори матері Лесі Українки Олени Пчілки. Виконувач обов’язків завідувача Колодяжненського музею Лесі Українки Ольга Бойко каже, що під час цьогорічного «Різдва у Косачів» діти місцевої школи та всі, хто побажає до них приєднатися, прикрашатимуть пряники, які працівники музею, родини колодяжненців напечуть удома.

Пряники та інші сувеніри сформують у подарунки, їх разом із зібраним теплим одягом, продуктами місцевий волонтер відвезе у зону неоголошеної війни українським військовим. Тому і днем проведення свята «Різдво у Косачів» визначили 11 січня, бо 12-го волонтер їде на схід. Звичайно, що звучатимуть на святі колядки, нові і старі, ще ті,які співали у різдвяні дні самі Косачі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хохли ви ще там дискотеку зробіть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні